У Кіровограда є шанс залучити кошти ЕС

Липень 07, 2011 | Новини | Переглядів: 1929 | Коментарі: 0

Міська влада повинна докласти всіх зусиль, аби цим шансом скористатися. На цьому наголосив на апаратній нараді з керівниками виконавчих органів міської ради міський голова Олександр Саінсус.

Можливість залучити для реалізації місцевих програм значні інвестиції з’явилася у зв’язку з тим, що ЄС впроваджує в Україні проект «Підтримка сталого регіонального розвитку в Україні». Уже пройшла низка семінарів в кількох містах України, спрямованих на висвітлення тематики умов та процедур підготовки проектів, подачі заявок, можливостей залучення грантових коштів Європейського Союзу для реалізації проектів.
Про що саме на них йшлося, розповіла працівникам виконавчих органів начальник управління транспорту і зв’язку Кіровоградської міської ради Ольга Гонтарь, яка брала участь у цих семінарах. За словами Ольги Гонтарь, ЄС на умовах співфінансування надає кошти на реалізацію неприбуткових проектів соціального спрямування – наприклад, будівництво або реконструкцію шкіл, лікувальних закладів, об’єктів житлово-комунального господарства. Використання коштів жорстко контролюється, а регіональна влада зобов’язується після введення в експлуатацію об’єкту повністю взяти на себе його утримання.
У кількох регіонах – зокрема, Вінницькій, Луганській області такі проекти уже втілюються в життя. Олександр Саінсус зазначив, що місцева влада має докладати зусиль, аби скористатися всіма можливостями щодо залучення інвестицій, які є сьогодні в Україні, у тому числі – і через проекти ЄС.

джерело сайт Кіровоградської міської ради
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool