У службі автомобільних доріг у Кіровоградській області підрахували придбання та витрати за зиму

Березень 16, 2016 | Новини | Переглядів: 848 | Коментарі: 0

На календарі вже майже середина березня, тож можна підвести деякі підсумки діяльності дорожньої служби Кіровоградщини у зимовий період. Готуватися зустріти зимові негаразди та погодні примхи почали ще з ранньої осені, тож сезон витримали достойно. Зробити вдалося практично все, що планували.

Головний підрядник служби автомобільних доріг у Кіровоградській області ДП «Кіровоградський облавтодор» підготував 14 пунктів обігріву, 16 лінійних будівель, 2 стаціонарні бази протиожеледних матеріалів та 30 тимчасових майданчиків відстою автотранспорту. Щодо посипних сумішей, то їх заготівля проходила з деяким заминками, проте в сезон увійшли зі 100%-ю готовністю – 42 тисячі тон фрикційних матеріалів та 6 тисяч 906 тон технічної солі.

У пік зимової негоди одночасно були задіяні 176 одиниць техніки та механізмів і 232 працівники, чого цілком вистачило для вчасного реагування на надзвичайну ситуацію.

Станом на сьогодні, вже використано 33 930 тон протиожеледних матеріалів, тож у наявності ще є залишок, який дозволить вчасно спрацювати на ліквідації слизькості, на котру ще можна очікувати ранньою весною.
Максимальна увага при підготовці до сезону, звичайно ж, була приділена техніці та механізмам, оскільки вони застарілі і часто виходять з ладу – відремонтували 238 одиниць, а це 98% від плану. Крім того, встановили 2 200 погонних метрів снігозахисних щитів, які самі ж і виготовили. Оновили і знаки зимового утримання – 561 комплект знаків та 1 680 напрямних віх.

Для роботи в холодний період робочі бригади забезпечили теплим спецодягом та спецвзуттям, відповідно до потреб. Всього придбали 150 комплектів. До того ж, до кінця минулого року вдалося розрахуватися з боргами по зарплаті робітникам.
Та окрім основних робіт по зимовому утриманню автодоріг, робили і аварійний ремонт покриття, для чого попередньо було заготовлено 300 тон сколу. В першу чергу лагодили найбільш аварійні ділянки на дорогах державного значення.

Загалом же у 2016 році вже ліквідували 18 760 м² ямковості, з яких 14 820 квадратних метрів – гарячим асфальтобетоном, 710 квадратів методом просочення та 3 230 м² щебеневими сумішами. В тому числі на дорогах з індексами «Н», «М», «Р» - 16 022 м², на територіальних дорогах – 918 м² та 1 820 м² на дорогах місцевого значення.

Прес-служба САД у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool