У низці закладів Кіровоградщини виявлені порушення безпеки експлуатації

Січень 12, 2018 | Новини | Переглядів: 814 | Коментарі: 0

Сьогодні під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося засідання робочої групи з перевірки забезпечення надійності та безпеки експлуатації об’єктів соціальної інфраструктури в області, зокрема, навчальних закладів, закладів культури, фізичної культури і спорту, медичного і оздоровчого призначення, а також будівель адміністративного призначення.

Про результати перевірок звітували Гайворонський, Голованівський, Добровеличківський райони, Тишківська та Помічнянська об’єднані територіальні громади.

Про виявлені порушення учасників наради поінформував заступник начальника Управління ДСНС України у Кіровоградській області Василь Штогрін. Він повідомив, що у Гайворонському районі на сьогодні 14 дитячих садочків та 10 шкіл потребують встановлення установок автоматичної протипожежної сигналізації. Окрім цього, вогнезахисними засобами не оброблені дерев’яні конструкції горищних приміщень у 37 закладах освіти. у 22 школах та дитячих садочках потребують ремонту пристрої блискавкозахисту. Більшість закладів освіти району не в повному обсязі забезпечені первинними засобами пожежегасіння, або ж мають такі, що не пройшли належне технічне обслуговування.
Аналогічними є порушення, виявлені у закладах охорони здоров’я району. Так, на 11 об’єктах не проведено вогнезахисну обробку, ще на 15 відсутні пристрої бликавкозахисту. Потребує поліпшення система протипожежного захисту у Гайворонській ЦРЛ, де відсутня як автоматична протипожежна сигналізація, тай і пристрої блискавозахисту.

Не набагато кращою є ситуація у закладах культури району. Так, у 16 сільських будинках культури не встановлені системи протипожежного захисту, а там де вони є, перебувають у несправному стані. Не проведений вогнезахист приміщень, не відремонтовані пристрої блискавкозахисту. Схожі порушення спеціалісти ДСНС виявили у районному будинку культури та музичній школі, у Заваллівській школі естетичного виховання.

Стосовно адміністративних будівель (у районі їх налічується 22), у всіх без виключення приміщеннях органів місцевого самоврядування не проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій, у тому числі, у районній раді.
У Голованівському районі потребують обладнання установками автоматичної пожежної сигналізації 16 дитячих садочків та 16 шкіл. Зважаючи на значну кількість виявлених порушень, минулого року було направлено 2 позовних заяви щодо припинення експлуатації Голованівської ЗОШ №1 та Липовеньківської ЗОШ. Наразі, по Голованівській ЗОШ усі порушення усунено у повному обсязі.
У сфері охорони здоров’я найбільше порушень безпеки експлуатації об’єктів виявлено у ФАПах. Так, 18 з них не обробленні вогнезахисним розчином, а у 12 ФАПах не встановлено, або не відремонтовано пристрої блискавкозахисту. Подекуди не проведено технічне обслуговування первинних засобів пожежегасіння.

Значно меншою є кількість об’єктів, що потребують вжиття протипожежних заходів, у Добровеличківському районі. Так, системами автоматичної сигналізації не обладнано 2 школи та 7 дитячих садочків. Потребують обладнання пристроями блискавкозахисту ще 5 об’єктів.
Стосовно закладів охорони здоров’я у Добровеличківському районі, то тут є зауваження по 8 з них, де відсутні пристрої блискавкозахисту. Приміщення 24 медичних закладів потребують вогнезахисної обробки, 5 не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією.
Відповідна сигналізація також відсутня у 21 сільському закладі культури. Не проведено вогнезахисту обробку дерев’яних конструкцій у 4 районних та 20 сільських закладах культури.

Аналогічні порушення безпеки експлуатації виявлені також у Помічнянській ОТГ, зокрема, у 6 навчальних закладах та у міському будинку культури. У Тишківській ОТГ не дотримано вимог безпеки у Тишківській ЗОШ №1, ДНЗ №1, лікарській амбулаторії, Гаївському та Федорівському сільських клубах, Тишківському будинку культури.

Сергій Коваленко звернувся до керівників зазначених територій, щоб вони спільно з керівниками відповідних структурних підрозділів ОДА, Державною службою з надзвичайних ситуацій та Управлінням Держпраці у Кіровоградській області узгодили спільні заходи для усунення усіх недоліків, виявлених під час перевірок на об’єктах соціальної інфраструктури та будівлях адміністративного призначення.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool