У міській раді погодили профільні програми розвитку ЖКГ Кіровограда

Грудень 25, 2014 | Новини | Переглядів: 1031 | Коментарі: 0

Виконавчий комітет Кіровоградської міської ради погодив проекти цільових програм Головного управління житлово – комунального господарства міської ради: Програму будівництва, реконструкції, ремонту доріг та експлуатації дорожньої системи в місті Кіровограді на 2015 рік та Програму розвитку житлово–комунального господарства та благоустрою міста Кіровограда на 2015 рік.

У рамках виконання першої програми, за інформацією начальника профільного управління Олександра Хачатуряна, заплановано реалізувати комплекс заходів з розвитку інфраструктури комунальної власності міста. Зокрема, планується проведення капітального ремонту шляхопроводу по пров. Об'їзному в місті Кіровограді, що дасть можливість усунення аварійності для безпечного пересування автомобільного та залізничного транспорту.
Оскільки перелік вулиць, які потребують ремонту, дуже великий, пріоритет надається вулицям, якими проходять основні маршрути громадського транспорту, відзначив Олександр Хачатурян.
Капітальний ремонт вулиць і доріг передбачено здійснити по вулицях Пролетарській, Верхній Биковській, Покровській, Габдрахманова, від вул. Жовтневої революції до вул. Панфіловців, Башкирській, Пашутінській, Тимірязєва, від вул. Пашутінської до вул. Олександрійської, Авіаційній, проспекту Інженерів тощо.
Програма передбачає фінансове забезпечення у розмірі 9,851мільйона гривень на будівництво, реконструкцію і ремонт доріг та 3,363 мільйона гривень на забезпечення експлуатації дорожньої системи.
Програма розвитку житлово–комунального господарства та благоустрою міста Кіровограда на 2015 рік передбачає виконання робіт по капітальному ремонту покрівель на 50 об'єктах та ліфтів – на 45 об'єктах.
У рамках пріоритетів програми по КП „Теплоенергетик” є виконання робіт із реконструкції магістральних теплових мереж по вул. Гагаріна від ТК 42 до ТК 43 а/8 із заміною на попередньо ізольовані труби, що у свою чергу призведе до економії споживання природного газу з урахуванням часу впровадження 81472 тис.куб.м та економічного ефекту у 315,3 тис.грн /рік.
Пріоритетними напрямками благоустрою міста є :
забезпечення належного санітарного стану території міста, його озеленення, збереження та відновлення, створення сприятливих умов для життєдіяльності людини, довкілля;
суттєве покращення рівня зовнішнього освітлення міста як автомагістралей та доріг, так і прибудинкових територій, зон відпочинку, парків та скверів;
забезпечення якісного ремонту по відновленню мереж зовнішнього освітлення, збільшення кількості працюючих світлових точок ;
ліквідування несанкціонованих звалищ і смітників твердих побутових відходів та відходів будівництва.
Фінансовий ресурс програми складає 37,63 мільйона гривень. Детальний перелік об’ктів капітального ремонту дахів, ліфтів, фасадів житлових будинків буде уточнений після розгляду програми на засіданнях постійних депутатських комісій, повідомив Олександр Хачатурян.
Виконком доручив Головному управлінню житлово - комунального господарства забезпечити винесення даного проекту рішення на розгляд міської ради.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool