У Кропивницькому засуджено контрабандиста культурних цінностей

Квітень 18, 2017 | Новини | Переглядів: 1148 | Коментарі: 0

Набув чинності вирок одного із районних судів м.Кропивницького стосовно місцевого колекціонера, який намагався переправити через кордон старовинні монети.

Як встановили співробітники СБУ, через можливості Інтернет-аукціону зловмисник домовився із мешканцем Чеської республіки про продаж трьох мідних монет часів Російської імперії 1723, 1764 та 1788 року карбування.

Щоб спростити переміщення культурних цінностей через митний контроль, контрабандист замаскував монети у пакунок із цупкого картону та направив звичайним рекомендованим поштовим листом на ім’я іноземця. Надалі, в одному із місцевих поштових відділень, мешканець Кропивницького звернувся до сторонньої жінки, яка на його прохання заповнила на конверті чужі дані відправника.

Вироком суду зловмисника визнано винним за ч.1 ст.201 (контрабанда) КК України і призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим строком тривалістю 1 рік.

Прес-група УСБУ в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool