У Кропивницькому за дві години випало половина місячної норми опадів

Серпень 04, 2016 | Новини | Переглядів: 926 | Коментарі: 0

Впродовж двох днів, 2 та 3 серпня, у Кропивницькому спостергігали погіршення погодних умов: сильний дощ, град та пориви вітру.

Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко, всі підприємства, установи та організації міста були попереджені про можливу зміну погоди а комунальні служби перебували у стані підвищеної готовності реагування на ймовірні катаклізми.

Більша частина дощових опадів 2 серпня випала на лівобережній частині міста і значної шкоди не завдала. А от сильні пориви вітру спричинили п'ять випадків повалення дерев на вулицях Кропивницького, Ушакова, Архангельській, Суворова і Миколи Смоленчука (колишня Пролетарська). На ранок 3 серпня усі повалені дерева були прибрані з проїжджих частин та місць загального користування.

3 серпня прогноз гідрометцентру теж справдився і в післяобідню пору за 2 години випало 50% місячної норми опадів. Крім того, географічним розташуванням нашого міста є пагорбкова долина, а отже дощова вода стікає з пагорбів у низини, до центру Кропивницького, у мікрорайон Ковалівку, на площу Богдана Хмельницького. Сумарно ці причини, а також те, що каналізаційні мережі фізично не встигали відводити надміру сильний потік води, призвело до локальних підтоплень доріг обласного центру.

Цього також дня на вулиці Криничуватій та Шатила відбулось повалення дерев, по вулицях Вокзальній та Островській служби МНС надавали допомогу із буксирування автомобілів і допомагали відкачувати воду з вулиць Попова, Андріївської та Зої Космодем'янської. Наслідки стихії в Кропивницькому були оперативно ліквідовані, і вже із 17.00 рух проїжджими частинами міста був відновлений.

Найближчими днями негода в Кропивницький не повернеться, запевнили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool