У Кропивницькому відбулось тренування рятувальників на смузі психологічної підготовки

Липень 03, 2018 | Новини | Переглядів: 482 | Коментарі: 0

3 червня на спеціально обладнаному навчальному полігоні відбулось тренування особового складу 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький, аварійно-рятувального загону спецпризначення, 19-ї ДПРЧ м. Новоукраїнка, 24-ї ДПРЧ м. Бобринець та 28-ї ДПРЧ смт Компаніївка Управління ДСНС України у Кіровоградській області.

Особовий склад у спеціальному одязі та спорядженні проходив дистанцію на вогневій смузі психологічної підготовки, де відтворено реальні умови роботи рятувальників під час гасіння пожежі: сильний вогонь, щільне задимлення, перешкоди, лабіринти, фрагменти будівель із складною прохідністю тощо.

Створення стресових ситуацій під час тренування вимагає від рятувальників певних знань, умінь та навичок, необхідних для виконання завдань за призначенням. Крім того, за таких штучних стресових ситуацій відбувається відточення фахової майстерності та посилення упевненості у власному професіоналізмі бійців У ДСНС в області.

Під час тренування перед рятувальниками стояло завдання пройти смугу психологічної підготовки в умовах задимленого середовища, вдосконалюючи вміння та навички роботи у складній незнайомій обстановці, так, як це відбувається під час реальних надзвичайних подій.

Після проходження смуги психологічної підготовки відбувся аналіз навчання щодо дотримання кожним бійцем У ДСНС в області правил безпеки праці, знання прийомів для виконання завдань, дотримання статутного порядку і дисципліни та рівня психологічної витримки у складних умовах.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool