У Кропивницькому рятувальники переобладнали гуманітарну техніку (ВІДЕО)

Березень 01, 2024 | Новини | Переглядів: 731 | Коментарі: 0

В умовах повномасштабного вторгнення рф Кіровоградщина отримувала гуманітарну допомогу від країн ЄС

Приходила й автомобільна техніка. Здебільшого це були пожежні автомобілі. Та за технічними характеристиками вони не відповідали у повній мірі потребам нашого регіону. Відтак, винила ідея переобладнати їх під спеціалізовану техніку, що буде залучатися для ліквідації надзвичайних ситуацій.

Таку ініціативу схвально сприйняли у підрозділах та приступили до роботи. Залучили рядових рятувальників та саперів, що як ніхто знаються на техніці та розуміють потреби тих, хто її використовує. Усі технічні рішення були реалізовані з урахуванням їхніх пропозицій. Результатом такої роботи можна пишатися, адже за деякими технічними характеристиками переобладнані автівки перевершили типові зразки промислового виробництва.
Власними силами рятувальники зробили апгрейд піротехнічного авто, а також автомобілів водолазної станції, газодимозахисної служби, мобільної оперативної групи, пересувного пункту обігріву та автомобільної електростанції.

Уся ця техніка нині вже пройшла бойове випробування та показала високі результати у роботі. Буквально за 2 місяці після завершення робіт піротехнічний розрахунок вже поїхав на переобладнаній автівці у Херсонську область. Техніка працює і дає результати.

Всього переобладнали 12 автомобілів, а ще провели капітальний ремонт 40 автівок. І усе це без залучення сили зі сторони. Витрати були лише на матеріали.

Доклавши зусиль, рятувальники змогли значно заощадити кошти державного бюджету. За час реалізації ідеї щодо переобладнання гуманітарної техніки вдалося зекономити понад 100 мільйонів гривень.

Цього року ще 6 автомобілів чекають свої черги, аби після вдосконалення стати до бойових чергувань.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool