У Кропивницькому розповіли про особливості цьогорічного фестивалю театрального мистецтва

Вересень 27, 2022 | Новини | Переглядів: 1573 | Коментарі: 0

Цьогорічний фестиваль "Вересневі самоцвіти" спростував тезу "Коли гармати говорять, музи мовчать, - Уляна Соколенко

Директорка департаменту культури та туризму Кіровоградської ОВА Уляна Соколенко розповіла про особливості проведення 52-го Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», який проходив з 20 по 25 вересня.

Цьогорічний фестиваль "Вересневі самоцвіти" спростував тезу "Коли гармати говорять, музи мовчать, - Уляна Соколенко

«Гасло цьогорічного фестивалю «Музи не мовчать». Вдале проведення фестивалю «Вересневі самоцвіти» спростувало тезу «Коли гармати говорять, музи мовчать», бо театри із зруйнованих міст презентували сучасні прем’єри вистав, створені під час війни та про війну. Також на сцені театру була і класика - твори українських корифеїв», - акцентувала Уляна Соколенко.

У цьогорічному фестивалі взяли участь колективи Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь), Київського академічного драматичного театру на Подолі, Харківського державного академічного українського драматичного театру, Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка та Кіровоградського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. М.Л.Кропивницького.

«Колективи театрів були у приємному шоці, коли ми запропонували взяти участь у «Вересневих самоцвітах». Деякі актори навіть назвали це героїчним вчинком, бо навіть під час війни ми не зупинили нашу традицію проводити щоосені театральний фестиваль, і до того ж, дали можливість виступити колективам, які втратили навіть будівлі своїх театрів. Я думаю, що цьогорічні «Вересневі самоцвіти» увійдуть в історію, тому що залишаються чи не єдиним театральним фестивалем, проведеним з глядачами, живим спілкуванням з колективами театрів під час війни в Україні», - додала Уляна Соколенко.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool