У Кропивницькому реалізували проект «Освітня карта міста»

Серпень 22, 2016 | Новини | Переглядів: 1613 | Коментарі: 0

Найважливішим завданням освітньої галузі Кропивницького залишається надання якісних освітніх послуг. На цьому наголосила начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко під час апаратної наради сьогодні, 22 серпня.

Мережа загальноосвітніх навчальних закладів міста складає 86 комунальних закладів, серед яких 43 загальноосвітні школи, з них, дитячий будинок «Барвінок», 38 дошкільних навчальних закладів, 3 позашкільні навчальні заклади та заклад І-ІІ ступеня акредитації.
Управлінням освіти реалізовано проект «ОСВІТНЯ КАРТА КРОПИВНИЦЬКОГО», який забезпечить функціонування електронної бази даних закладів освіти нашого міста. Тут є вся інформація про кожну школу: загальна інформація (адреса, сайт, контакти тощо), наповнюваність закладу, будівельно-технічні характеристики (зокрема, коли був проведений ремонт), фінансово-господарська діяльність, інформація батьківського комітету, заповненість штату. Тут же будуть вказані спеціалізації класів та прізвища класних керівників. Така база створена за зверненнями громадських організацій Кропивницького, підкреслила Лариса Костенко.

Великим здобутком міської влади ,відзначила Лариса Костенко, є те, що за останні роки стабільно працюють всі дошкільні заклади, жоден не закрився та в багатьох мікрорайонах міста знята соціальна напруга по влаштуванню дошкільнят в дитсадки за рахунок відкриття дошкільних груп при навчально-виховних об’єднанннях та комплексах.
У 2016-2017 навчальному році планується відкрити нові групи у НВО СЗОШ № 1 та НВО № 33.

Протягом наступного навчального року охоплення дітей віком від 3 до 6 років, як і в попередньому році буде складати 100%, проти 91% по області та 94% по Україні.

На 1 вересня очікується, що у школи Кропивницького прийдуть за парти 24032 учні. А це на 720 школярів більше, ніж минулого року.
- Велику увагу управління освіти приділяє військово-патріотичному вихованню, - наголосила Лариса Костенко. - У 2016-2017 навчальному році буде продовжено проект «Майбутній захисник Вітчизни». На базі опорних навчальних закладів - НВО №16, НВК № 26, НВО №35, НВО “Школа-інтернат”, учні 10, 11 класів проходили навчання з предмету “Захист Вітчизни”.
У 2016 – 2017 н.р. кропивницькі школярі опановуватимуть ази плавання завдяки спільному проекту «Урок плавання» управління освіти та спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву "Надія".

Усі школи активно готують свої приміщення до нового опалювального сезону. На даний час в навчальних закладах НВО № 8, 6, 17, ЗОШ № 4, 23, «Мрія», гімназії ім. Т.Шевченка виконується капітальний ремонт спортивних залів.
Виконано заміну вікон в ДНЗ № 22, 71, СЗОШ № 3, 30, ремонт покрівель в ДНЗ № 27, 35, 69, ремонт системи опалення в гімназії ім. Т.Шевченка, пральні ДНЗ № 37, встановлена огорожа ДНЗ № 47, проведено ремонт актового залу ДНЗ № 63.
Паралельно виконуються поточні ремонти учбових класів, кабінетів, майстерень, спортивних залів, харчоблоків, їдалень, санвузлів, ремонт та ревізія запірної арматури на мережах водопостачання, водовідведення, теплопостачання.

Для зберігання теплової енергії у 2016 році в навчальних закладах замінено дерев’яні вікна на пластикові в кількості 280 штук.
Проводиться промивання та гідравлічні випробування внутрішніх мереж теплопостачання навчальних закладів. (НВО № 1, 32, СЗОШ № 3, Гімназія № 9, СЮТ, БДТ, ДНЗ № 14, 37, 68, 47, 41, 52, 3, 17, 48, 43, 73, 31, 52, 67, 2, 28, 70, 54, 46, 29, 72, за бюджетні кошти НВО № 8, 16, ДНЗ № 63,71.)

Темою першого уроку у новому навчальному році буде “Щоб у серці жила Батьківщина», присвячена відзначенню 25-ї річниці незалежності України.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool