У Кропивницькому презентували книгу «Таємниці Байгорода Юрія Яновського»

Листопад 02, 2018 | Новини | Переглядів: 889 | Коментарі: 0

Ще до презентації ця книга була однією із найбільш обговорюваних серед видавничих проектів Кіровоградщини. Про неї писали у соціальних мережах. До презентації встигли вийти навіть кілька статей у місцевих газетах.

1 листопада видавництво «Імекс», яке власне повністю і реалізувало проект, разом із авторським колективом в актовій залі Кропивницького інженерного коледжу презентували одну із кращих місцевих книг.

Перед учасниками презентації виступили майже усі представники команди, що спільно працювали над проектом. Літературознавці і історики представили «Байгород» Юрія Яновського в широкому контексті бурхливих, малознаних подій сторічної давнини, що вирували в нинішньому Кропивницькому.

Директор видавництва Тамара Самиляк саме презентацією «Байгорода» анонсувала «Осінній книговир» - серію презентації книжок, що вийшли або найближчим часом вийдуть у видавництві «Імекс», зокрема, "Роки боротьби 1917-1922 рр. на Єлисаветчині. Український погляд. 1917-1918 рр. Початок революційної стихії", до 100-річчя Української революції та "Історичний календар Кіровоградщини на 2019 рік".

Про передумови, ідею видання «Байгорода» саме у такому вигляді який він вийшов учасникам презентації розповів головний ініціатор проекту Богдан Стасюк. Від Юрія Митрофаненка – про Єлисаветградське народне повстання1918 року, а Максима Сінченка – реальні історичні події, що стали передумовою появи повісті Юрія Яновського.

Учасників презентації привітав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. «Директор "Імекса" анонсувала, що черговими у рамках "Осіннього книговиру" стануть презентації книг "Роки боротьби 1917-1922 рр. на Єлисаветчині» та "Історичний календар Кіровоградщини на 2019 рік". Від себе хочу до додати, що ці два проекти були реалізовані завдяки обласній програмі розвитку книговидання і книгорозповсюдження. Саме за кошти обласного бюджету, а в цьому році їх передбачено 290 тисяч грн., були видані ці і інші книги, які читатимуть на Кіровоградщині. Запевняю, що ми не обійшли увагою і "Таємниць Байгорода", частину тиражу вирішено викупити для наших бібліотек», відзначив Сергій Коваленко.

Перший заступник також наголосив, що обласна влада підтримує ініціативу проведення презентаційного «Осіннього книговиру» і у листопаді планується презентація книги відомої журналістки Світлани Орел - "Ті, хто не хотів помирати мовчки…", присвяченої страшній трагедії нашого народу - Голодомору 1932-1933 років. Ця книга теж вийде у рамках обласної програми книговидання.

Сергій Коваленко подякував директору видавництва Тамарі Самиляк, авторському колективу за титанічну роботу. "Таємниці Байгорода" – це книга яку хочеться читати, вивчати і досліджувати», - відзначив він.

Під час презентації слова подяки лунали від директора державного архіву Кіровоградської області Олега Бабенка. Також виступили відомі місцеві краєзнавці Олександр Чуднов та Юрій Матівос. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool