У Кропивницькому працівників медичного коледжу застерігали бути обережними через падіння

Листопад 29, 2019 | Новини | Переглядів: 936 | Коментарі: 0

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Ірина Бутенко провела семінар-нараду з питань дотримання вимог охорони праці та профілактики виробничого травматизму з працівниками Кіровоградського медичного коледжу ім. Є.Й. Мухіна. 

На семінар-нараді були присутні близько 80-ти працівників закладу, директор Світлана Бондар, інженер з охорони праці Микола Яворський .

Враховуючи те, що заклади освіти є установами великої кількості скупченості людей різного віку, увагу аудиторії було зосереджено на наступні аспекти галузі охорони праці: документальне оформлення охорони праці, безпечне виконання робіт на харчоблоці та інших об’єктах закладу.
Ірина Бутенко наголосила на розробленні та впровадженні заходів щодо профілактики виробничого травматизму, посиленні контролю за станом охорони праці в закладі, забезпеченні дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Інспектор також зосередила увагу на вимоги охорони праці на харчоблоці: повинна бути у наявності укомплектована медаптечка, справні стандартні світильники, приточно-витяжна вентиляція, заземлення електроприладів, наявність діелектричних гумових килимків на підлозі біля електроприладів й електроустаткування та дерев’яних решіток на підлозі.

Особливу увагу учасників семінару було звернено на такий вид нещасних випадків в соціально-культурній сфері, як падіння. Серед основних моментів, на які слід звертати увагу, щоб уникнути падіння є стан взуття, у зимовий період безпечне пересування територією (контроль за посипанням доріжок, відгортання снігу, вільна прохідність шляхів руху), фактор залишкової вологості поверхні, позначення небезпечних ділянок, які можуть стати причиною падіння та до предметів, що розміщені на висоті повинен бути вільний доступ без ухилів, за необхідністю користуватись стрем’янками, які мають бути справними й безпечними. При цьому не можна використовувати стільці, столи, інші випадкові предмети.
         Тож основним завданням служби охорони праці є оцінка ризиків небезпечних чинників у виробничому процесі закладу та недопущення травматизму його учасників.

Під час конструктивного діалогу надані роз’яснення на усі питання, що задавалися та працівники закладу отримали інформаційні листи Управління Держпраці у Кіровоградській області «Обережно! Падіння!».
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool