У Кропивницькому перевіряли, як водії реагують на рух спецтранспорту (ФОТО)

Березень 01, 2024 | Новини | Переглядів: 949 | Коментарі: 0

В обласному центрі відбулась спільна акція ГУ ДСНС в області та патрульної поліції «Відкрий шлях для порятунку!». 

Це одночасно тренування водіїв спецтранспорту та перевірка, як учасники дорожнього руху реагують на рух спецтранспорту із увімкненою сиреною. Такі акції сьогодні проводяться в усіх пожежно-рятувальних підрозділах Служби порятунку Кіровоградщини.

У Кропивницькому перевіряли, як водії реагують на рух спецтранспорту

У Кропивницькому перевіряли, як водії реагують на рух спецтранспорту

У Кропивницькому перевіряли, як водії реагують на рух спецтранспорту

Екіпажі патрульної поліції та служби безпеки дорожнього руху ГУ ДСНС в області супроводжували рух пожежно-рятувального автомобіля із увімкненою звуковою та світловою сигналізацією вулицями міста. Як з’ясувалось під час рейду, більшість водіїв та пішоходів виявляють повагу до спецтранспорту, що поспішає на виклик, проте кілька порушників правил дорожнього руху проігнорували сирени. До них були вжиті відповідні заходи реагування з боку працівників патрульної поліції.

Акція «Відкрий шлях для порятунку!» має на меті донести до свідомості водіїв та пішоходів такий меседж: кожному, хто часом нарікає на довгий шлях рятувальників чи інших служб екстреного реагування до місця події, слід замислитись над тим, які перепони доводиться долати пожежно-рятувальним автомобілям під час слідування на виклик. Деякі водії транспорту не дотримуються правил дорожнього руху щодо надання переваги у русі спецтранспорту із увімкненою сиреною на дорогах загального користування. Пішоходи також нерідко вважають себе головними учасниками руху та не зважають на сирену спецтранспорту. Водії екстрених служб мають виявити найвищий ступінь вправності, щоб уникнути ДТП та якнайшвидше прибути на місце події.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool