У Кропивницькому освітній процес із-за холодів перериватися не буде

Квітень 19, 2017 | Новини | Переглядів: 1214 | Коментарі: 0

Питання забезпечення належного температурного режиму в закладах освіти і охорони здоров’я у Кропивницькому на період різкого похолодання стало предметом обговорення на робочій нараді у міського голови Андрія Райковича сьогодні, 19 квітня, повідомляє  офіційний сайт міськради

- Оперативно запустити котли великих теплогенеруючих підприємств обласного центру не вийде з технічних і організаційних причин, - пояснив під час наради заступник міського голови Олександр Мосін. – Щоб заповнити міські мережі водою необхідно по терміну більше тижня. У той же час, тепловики після завершення опалювального сезону провели перші гідравлічні випробування і сьогодні ліквідують місця поривів. Але і наявність в мережах теплоносія не є достатнім чинником для запуску котлів – необхідно вирішити питання із лімітами на газ, укласти договори на його поставку, а це також справа не одного дня.

Міста, які подовжили період опалювального сезону – Львів, Ужгород, Харків, мають централізоване гаряче водопостачання, тому теплопостачальні підприємства тут не гасили котли і вони мають визначені ліміти газу. Але, наприклад у Києві категорично відмовилися відновлювати централізоване теплопостачання.

У тахих умовах, відновлення роботи КП “Теплоенергетик” і ДП “Кіровоградтепло” буде марнотратством і невиправданим транжирством бюджетних коштів, переконаний очільник міста. А вихід із ситуації, що склалася необхідно вишукувати із внутрішніх резервів.

Стратегічні об’єкти охорони здоров’я мають автономні системи опалення. За інформацією начальника профільного управління Оксани Макарук, пологовий будинок забезпечує необхідний для малюків і мам температурний режим. Андрій Райкович доручив спеціалістам також опрацювати можливість оперативного включення систем опалення у лікарні швидкої медичної допомоги, а це забезпечить подачу тепла і до шпиталю, та підрозділу Центральної міської лікарні на Фортечних валах, де сконцентровані дитячі відділення. Власними котлами - газовими та електричними запезпечені і низка поліклінічних відділень: стоматологічна поліклініка №2 по проспекту Університетському, амбулаторія загальної практики – сімейної медицини у селищі Гірничому та центр первинної медико-санітарної допомоги №1 по вулиці Миколи Левитського.

У найскладнішому становищі виявилася міська дитяча лікарня, тепло до якої постачало ДП “Кіровоградтепло”. Тут вирішено максимально задіяти електричні прилади обігріву, якщо їх буде недостатньо – місто організує їх придбання, відповідне звернення про допомогу буде направлене керівникам соціально-відповідального бізнесу у Кропивницькому.

- Але у наступний опалювальний сезон дитяча міська лікарня має увійти з власною автономною системою теплозабезпечення, - поставив завдання Андрій Райкович. – Там діти, там хворі на ДЦП і ми не маємо права ризикувати ще раз опинитися у подібній ситуації.

Заклади освіти теж підійдуть до вирішення проблеми індивідуально, але освітній процес перериватися не буде, запевнила начальник управління освіти Лариса Костенко. Це спільна позиція педагогічних колективів і батьківських комітетів.

- Ми дозволили на дні похолодання у класах використовувати обігрівальні прилади, - відзначила Лариса Костенко. – У разі потреби, скоротимо час навчання. Звернемося до батьків дітей, які відвідують дитячі садочки з розумінням поставитися до ситуації, що виникла і, за можливості потримати малюків декілька днів дома.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool