У Кропивницькому обговорили заходи із протидії розкрадання енергетичного та комунального майна

Листопад 03, 2017 | Новини | Переглядів: 812 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулась нарада, під час якої проаналізовано ситуацію з рівнем злочинності, пов’язаної з розкраданням енергетичного та комунального майна та діяльністю пунктів прийому металобрухту.

Серед її учасників – керівництво Кропивницької міської ради, правоохоронних органів, структурних підрозділів ОДА та представники ПрАТ "Кіровоградобленерго" та філії ПАТ "Укртелеком".

"Обласна державна адміністрація вкрай стурбована ситуацією, яка склалася останнім часом із розкраданням в області енергетичного та комунального майна", - наголосив на початку зустрічі Сергій Коваленко. Досить згадати цьогорічний резонансний випадок з крадіжкою металевих кутників з електроопори у Світловодську, внаслідок чого половина мешканців області лишилося без водопостачання.

Він зауважив, що відповідно до норм діючого законодавства заготівля та переробка металобрухту не підлягає ліцензуванню. "Це повинен бути ліцензований вид діяльності, тільки тоді можна забезпечити контроль і прозорість роботи пунктів металобрухту.", - підкреслив Сергій Коваленко.

Про те, що проблема надзвичайно актуальна свідчать дані, озвучені представниками підприємств "Кіровоградобленерго" та "Укртелеком". Лише протягом цього року зловмисники поцупили 24 тонни металевих кутників з ліній електроопор та 3 тонни електричного дроту. У полі зору крадіїв – і телефонні кабелі зв’язку. За поточний рік викрадено близько 98,5 кілометрів дроту, а на пункти прийому кольорових металів здано більше 6 тонн міді з телефонного кабелю. На переконання представників підприємств, запобігти подальшому розкраданню майна можливо за рахунок посилення відповідальності власників пункту металобрухту.

Перший заступник голови ОДА впевнений, що лише спільними зусиллями влади, правоохоронних органів та громадян можна зарадити розкраданню майна та зменшити рівень злочинності у цій сфері.

За підсумками наради представниками влади та правоохоронних органів було опрацьовано обласний план заходів із протидії розкрадання енергетичного та комунального майна.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool