У Кропивницькому до Фортечної гімназії завітали рятувальники (ФОТО)

Лютий 22, 2024 | Новини | Переглядів: 1199 | Коментарі: 0

Сьогодні кропивницькі рятувальники завітали до Фортечної гімназії, що в обласному центрі.

Тема зустрічі актуальна за усі часи, а надто зараз, в умовах війни, адже діти вчилися, як безпомилково діяти у надзвичайних ситуаціях. Такий комплексний урок безпеки відбувся за ініціативи адміністрації навчального закладу. І рятувальники з радістю відгукнулися на таку ініціативу, адже безпека дітей завжди у пріоритеті для Служби порятунку.

Цього дня у супроводі провідників безпеки учні гімназії пригадали вже відомі їм факти та оновили знання й навички. Учасники заходу багато чого прояснили для себе та отримали відповіді на найбільш гострі запитання сьогодення, пов’язані з питаннями безпеки. Зокрема говорили про вибухонебезпеку. Що робити у разі знаходження боєприпасів та їхніх уламків, школярам пояснив сапер Кіровоградського гарнізону ДСНС. Він розповів дітям про особливості своєї роботи та переконав допитливих шукачів пригод, що таку небезпечну справу, як знешкодження вибухонебезпечних предметів, слід неодмінно довірити фахівцям. Тому при зустрічі із небезпечними знахідками слід одразу набирати номер “101” або “102”.

У Кропивницькому до Фортечної гімназії завытали рятувальники (ФОТО)

У Кропивницькому до Фортечної гімназії завытали рятувальники (ФОТО)

У Кропивницькому до Фортечної гімназії завытали рятувальники (ФОТО)

У своїй розповіді спеціаліст піротехнічного підрозділу не оминув увагою випадки, коли вибухівка маскується під звичайні побутові речі. А відтак стає удвічі небезпечнішою. Тому треба бути вкрай обережними.

Діти із задоволенням спостерігали за тим, як працює міношукач та вишикувалися у чергу, аби приміряти справжнє бойове спорядження саперів ДСНС.

Насамкінець учасникам зустрічі нагадали про дії за сигналом повітряної тривоги та необхідність щоразу прямувати до укриттів або скористатися правилом двох стін у приміщенні. А ще рятувальники роздали школярам застерігаючі листівки, що допоможуть закріпити пройдений матеріал та сприятимуть кращому запам’ятовуванню таких важливих безпекових правил.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool