У Кропивницькому для молоді проводять тренінги з надання першої психологічної допомоги (ФОТО)

Квітень 11, 2024 | Новини | Переглядів: 375 | Коментарі: 0

Керівник психологічної служби ДСНС Кіровоградщини долучилася до тренінгу для молодіжних рад Великосеверинівської і Кетрисанівської громад Кіровоградщини

Тут говорили про надання першої психологічної допомоги в умовах війни.

Захід відбувся під патронатом заступниці начальника обласної військової адміністрації Катерини Колтунової та за участі регіонального координатора Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

У Кропивницькому для молоді проводять тренінги з надання першої психологічної допомоги

У Кропивницькому для молоді проводять тренінги з надання першої психологічної допомоги

У Кропивницькому для молоді проводять тренінги з надання першої психологічної допомоги

Досвід психологів ДСНС в умовах сьогодення є унікальним. А напрацьовані методики довели свою ефективність як в екстремальних умовах, так і для підтримки психіки щодня, коли доводиться боротися з накопиченими стресами та надмірним психоемоційним навантаженням.

В ході тренінгу психологиня розповіла про принципи першої психологічної допомоги населенню у надзвичайних ситуаціях та довела покроковий алгоритм її надання постраждалим. Першу психологічну допомогу можна розглядати як здійснення гуманних, підтримуючих заходів реагування на страждання особи, яка може потребувати підтримки. Проте, у разі неспроможності людини самостійно справитися з проблемою, неодмінно слід звернутися до спеціалістів.

Втім, надання першої психологічної допомоги не потребує відповідної фахової підготовки та глибоких професійних знань. З таким завданням може впоратися кожен, хто має бажання навчатися. Для цього достатньо знань з курсу загальної психології і здатності проявляти співчуття, людяність та щире бажання допомогти іншій людині.

Молодь підтримала цю ініціативу, адже потрібно руйнувати стереотипи та з розумінням ставитися до емоцій людини, якій потрібна допомога. Такий експрес-курс з екстремальної психології учасники заходу сприйняли з інтересом та поставилися серйозно до того, аби стати активними учасниками навіть не програми, а вже цілого Всеукраїнського руху ментального здоров’я нації, яка стійко тримається в жорстких умовах сьогодення.

Опановуємо нові навички, допомагаємо собі та тим, хто поруч. І це обнадіює, адже допомога зажди може бути набагато ближче, аніж сподіваєшся.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool