У Кропивницькому діти провели благодійний концерт (ФОТО)

Березень 04, 2024 | Новини | Переглядів: 686 | Коментарі: 0

В обласному центрі у відділі мистецтв бібліотеки Чижевського відбувся концерт «Музичні мандри янголів».

Це свято подарували гостям бібліотеки – батькам та дітям – учні музичної школи № 2 імені Юлія Мейтуса Маргарита Тютюнник, Михайло Попов, студентка Кропивницького музичного фахового коледжу Поліна Беспала, концертмейстери Оксана Бормінцева, Катерина Місюта та ведуча Ольга Черняхович.

У Кропивницькому діти провели концерт

У Кропивницькому діти провели концерт

У Кропивницькому діти провели концерт

У Кропивницькому діти провели концерт

Розпочався концерт звуками «Забутого вальсу» Фредеріка Шопена у виконанні лауреата музичного конкурсу «Люблю Польщу» Михайла Попова.

Приємним сюрпризом стало знайомство гостей з юною скрипалькою Маргаритою Тютюнник, яка створює власні музичні композиції і є лауреатом ІV всеукраїнського фестивалю–конкурсу юних композиторів імені Юлія Мейтуса. Маргарита виконала власні твори «Квітка» та «Пустеля».
Михайло Попов не тільки талановитий піаніст, а ще має чарівний чистий голос. Він заспівав українську пісню сучасної композиторки Руслани Лісової «Там, де ходиш ти» на слова Катерини Квітчастої.

У ці лютневі дні українці особливо згадують Тараса Шевченка, який вірив у майбутнє України та любив її всім серцем. Тож для батьків та дітей прозвучала пісня «Бандуристе, орле сизий» на слова Шевченка в обробці Оксани Бормінцевої.

Композитор Мирослав Скорик був справжнім метром класичної музики і назавжди лишиться ним. Тому так щемливо звучала скрипка Маргарити Тютюнник і «Елегія» Мирослава Скорика наповнила залу високими вібраціями звукової гармонії.

А ще на цьому сімейному дозвіллі гості дізнались, що Мирослав Скорик у 60-ті роки минулого століття організував вокально-інструментальний ансамбль «Веселі скрипки» та написав багато пісень. І ось одна із них «Не топчіть конвалій» і прозвучала на концерті у виконанні Михайла Попова. Ця пісня стала першим хітом-твістом в Україні.

Завершився концерт теж символічно. Побажанням для всіх присутніх залишатися навіть у важкі часи на творчому позитиві і з високими почуттями для гостей прозвучала «Аппассіоната» Йозефа Сука у виконанні Поліни Беспалої.

Гості бібліотеки гучними оплесками віддячили артистам за мистецьке дійство.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool