У Кропивницькому бійці чергового караулу показали школярам, як відбувається гасіння пожежі

Листопад 08, 2019 | Новини | Переглядів: 1229 | Коментарі: 0

Навчати дітей та підлітків правилам безпеки рятувальникам Кіровоградщини допомагає акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти». 

Такі заходи проводяться співробітниками Управління ДСНС України у Кіровоградській області та підпорядкованих підрозділів упродовж року. Під час акції фахівці Служби порятунку спілкуються з дітьми, розповідають про професію рятувальника, нагадують правила безпеки у різних надзвичайних ситуаціях та навчають, як їх попередити.

8 листопада працівники Управління і бійці 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини завітали до вихованців дошкільного закладу №37 «Ластівка» та учнів загальноосвітньої школи №26 м. Кропивницький. Під час зустрічі з дошкільнятами та школярами рятувальники продемонстрували можливості пожежно-рятувального автомобіля, його оснащення. Бійці чергового караулу показали учням, як відбувається гасіння пожежі за допомогою ручного ствола та евакуація потерпілого із задимленого приміщення. А тим часом офіцери пожежно-рятувальної служби розповіли вихованцям «Ластівки» та учням 26-ї школи, що рятувальники на пожежному автомобілі прямують туди, де трапилась біда, де люди потребують допомоги і порятунку. Нагадали, з яких причин найчастіше стається лихо, та пояснили, як поводитись, щоб не потрапити у надзвичайну подію.

Під час розважальної частини програми діти отримали можливість не лише на швидкість приміряти бойовий одяг рятувальника, влучити у ціль пожежним рукавом, а й навчитися правильно одягати протигаз. А дошкільнятам запропонували пограти у тематичні ігри.

Дітлахи добре засвоїли матеріал та жваво відповідали на запитання вікторини, охоче відгадували загадки. Тож, впевнено можемо сказати, що у цих навчальних закладах до питань безпеки дітей ставляться з усією відповідальністю.

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool