У Кіровоградській області жінка продала дворічного сина і отримала 9 років позбавлення волі

Липень 08, 2011 | Новини | Переглядів: 1635 | Коментарі: 0

Долинським районним судом Кіровоградської області винесено вирок по кримінальній справі про обвинувачення 34-річної місцевої жительки у торгівлі неповнолітнім сином. Жінку засуджено до 9 років позбавлення волі. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області.

Наприкінці минулого року співробітники кримінальної міліції у справах дітей та відділу по боротьбі з торгівлею людьми УМВС України в Кіровоградській області затримали жительку міста Долинська за підозрою у спробі продати свою неповнолітню дитину.
Долинчанка й до цього постійно перебувала у полі зору правоохоронців. За невиконання батьківських обов’язків вона вже була позбавлена батьківських прав відносно трьох старших дітей, усі, до речі, мають різних татусів, з якими нині й проживають. Втім, «за розум» жінка так і не взялась. Не маючи постійного місця проживання, адже розійшлась із черговим співмешканцем, та роботи, вона разом із 2-річним сином шукала «кращої долі», переїжджаючи з одного села в інше. Знайшли її з дитиною працівники КМСД Долинського райвідділу міліції в іншій області, де вона проживала у знайомих. Жінка працювати так і не влаштувалась. Вільний час витрачала на пияцтво, тому доглядати за хлопчиком їй було ніколи. Працівники міліції одразу ж доставили горе-матір з сином до Долинської центральної районної лікарні для обстеження стану здоров’я дитини і лікування та порушення питання позбавлення батьківських прав.
Відтак, жінка вирішила швидко знайти роботу та, зустрівшись з майбутнім роботодавцем, вона мала вже інший план. Зловмисниця натякнула чоловіку, що не проти була б заробити більше грошей. Для цього сама запропонувала незнайомцю умови «угоди»: віддати свого дворічного сина і отримати за нього гроші. Вона оцінила своє малятко в 10 тисяч гривень. Не дочекавшись, поки сина випишуть з лікарні, жінка прямо із закладу зателефонувала «покупцям» та запропонувала його передати негайно.
Саме поблизу медзакладу і відбувся «обмін». Жінка, перерахувавши та поклавши готівку до кишені, навіть не поцікавилася подальшою долею дитини. Після цього, вона вийшла з машини та попрямувала до продуктової крамниці, де намагалася купити пляшку „Ром-Коли” для того, щоб „відзначити” вдалу оборудку. Там і затримали її працівники міліції.
За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми вчинена відносно неповнолітньої особи). Згодом усі матеріали справи були передані на досудове слідство до прокуратури Долинського району. Слідчим прокуратури було ще й порушено кримінальну справу за ст. 166 ККУ (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування).
У березні цього року кримінальну справу було направлено до Долинського районного суду. Державне обвинувачення підтримував прокурор Кіровоградської області Олег Левицький. За вироком суду жінку засуджено до 9 років позбавлення волі.
Нині хлопчик перебуває у Кіровоградському обласному будинку дитини. Вихователі зауважують, що коли Сергійко потрапив до закладу, він усього боявся і постійно сидів на самоті у кутку. Зараз він вже спокійно йде на контакт зі старшими, захоплено грається і полюбляє усе робити самостійно. За кілька місяців Сергійку виповниться 3 роки.
За час перебування хлопчика у будинку дитини рідні до нього не навідувались. Тому згодом, вихователі сподіваються, що дитину всиновлять і в нього нарешті буде справжня родина.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool