У Кіровограді вихованці дитячого будинку вчилися дотримуватися правил пожежної безпеки

Березень 23, 2016 | Новини | Переглядів: 914 | Коментарі: 0

Вихованці дитячого будинку «Наш дім» відвідали пожежно-технічну виставку-музей пожежної безпеки у Кіровограді.

Цікаву для дітей екскурсію організував начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кіровоградської міської ради Сергій Коваленко.

Експозиція музею представлена у трьох залах (зал історії; зал техніки та служби; зал профілактики) і розповідає про мужність та героїзм пожежників, історію пожежної охорони Кіровоградщини, основні напрями профілактичної та агітаційно-роз'яснювальної роботи.

Перший зал музею представляє історію пожежної охорони Кіровоградщини. Зал історії прикрашає унікальна діорама „Пожежа Єлисаветграду 1834 року”. Діорама створювалась 9 років місцевим художником-діорамістом Миколою Риженком.
Надзвичайно цікавим і незвичним для дітей виявився зал профілактики, адже кожен з нас легковажно вважає, що пожежа трапиться, де завгодно тільки не в мене. Саме з цієї причини люди часто нехтують елементарними правилами пожежної безпеки. Змінити таке ставлення та підняти свідомість людини до належного рівня – головна мета експозиції.

Також цікавою була виставка, яку привезли рятувальники із зони АТО: різноманітні міни, патрони, снаряд до реактивних систем залпового вогню «Град» та різні види артилерійських боєприпасів.

Відвідавши музей діти зрозуміли, що пожежа має жахливі та незворотні наслідки, і правила пожежної безпеки необхідно не тільки знати, але й старанно їх виконувати де б ти не знаходився: вдома, в школі чи на природі. Адже вогонь – це дуже руйнівна сила. Від дотримання елементарних правил залежить добробут житла і, дуже часто, життя людини.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool