У Кіровограді вихованці дитячого будинку вчилися дотримуватися правил пожежної безпеки

Березень 23, 2016 | Новини | Переглядів: 901 | Коментарі: 0

Вихованці дитячого будинку «Наш дім» відвідали пожежно-технічну виставку-музей пожежної безпеки у Кіровограді.

Цікаву для дітей екскурсію організував начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кіровоградської міської ради Сергій Коваленко.

Експозиція музею представлена у трьох залах (зал історії; зал техніки та служби; зал профілактики) і розповідає про мужність та героїзм пожежників, історію пожежної охорони Кіровоградщини, основні напрями профілактичної та агітаційно-роз'яснювальної роботи.

Перший зал музею представляє історію пожежної охорони Кіровоградщини. Зал історії прикрашає унікальна діорама „Пожежа Єлисаветграду 1834 року”. Діорама створювалась 9 років місцевим художником-діорамістом Миколою Риженком.
Надзвичайно цікавим і незвичним для дітей виявився зал профілактики, адже кожен з нас легковажно вважає, що пожежа трапиться, де завгодно тільки не в мене. Саме з цієї причини люди часто нехтують елементарними правилами пожежної безпеки. Змінити таке ставлення та підняти свідомість людини до належного рівня – головна мета експозиції.

Також цікавою була виставка, яку привезли рятувальники із зони АТО: різноманітні міни, патрони, снаряд до реактивних систем залпового вогню «Град» та різні види артилерійських боєприпасів.

Відвідавши музей діти зрозуміли, що пожежа має жахливі та незворотні наслідки, і правила пожежної безпеки необхідно не тільки знати, але й старанно їх виконувати де б ти не знаходився: вдома, в школі чи на природі. Адже вогонь – це дуже руйнівна сила. Від дотримання елементарних правил залежить добробут житла і, дуже часто, життя людини.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool