У Кіровограді відкрито виставку «Образи, що надихають»

Березень 21, 2016 | Новини | Переглядів: 866 | Коментарі: 0

21 березня 2016 року в Малій галереї Кіровоградського обласного художнього музею в Будинку культури «Авіатор» розгорнуто персональну виставку робіт «Образи, що надихають» студентки ІУ курсу кафедри дизайну Кіровоградського інституту ВНЗ «Університет сучасних знань» Анни Козлової.

Анна Козлова народилася 2 лютого 1994 року в селі Спасове Новгородківського району Кіровоградської області. З дитинства захоплювалась малюванням та декоративно-прикладним мистецтвом.

По закінченню місцевої школи вступила в Кіровоградський інститут регіонального управління та економіки. Серед викладачів мистецьких дисциплін кафедри дизайну Кіровоградського інституту ВНЗ «Університет сучасних знань» Анни є відомі на Кіровоградщині педагоги – відмінник освіти України, старший викладач Зантарія Ірина Михайлівна, старший викладач Саприкіна Галина Олександрівна та старший викладач Гумирова Юлія Юріївна .
Якщо випадає вільна хвилина, Анна намагається приймати участь в культурному розвитку рідного села, проводячи майстер-класи з різних видів декоративно-прикладного мистецтва для дитячої та учнівської аудиторії.
В авторських роботах віддає перевагу такому напрямку мистецтва як реалізм. Улюблені техніки Анни – суха пастель та олівець. Захоплюється та надихається графікою Теодора Кіттельсена, Альбрехта Дюррера, П’єтро Аннігоні, живописом Здзіслава Бексінскі, творчістю Г. Ф. Лавкрафта та Р. Р. Толкіна

На виставці «Образи, що надихають» представлено 12 робіт молодої художниці, створених протягом 2013-2015 років. Це графічні роботи: «Портрет дівчинки» та «Шоколадниця» (2013), «Осінь» та «Орел» (2014), «Русалка» (2015), «Крістіан Вікернес» (2014), «Гендальф» (2015), «Портрет одногрупниці» (2014), «Фрідріх Ніцше» (2015), «Етюд у теплих тонах» (2014).
На виставці також експонується улюблений твір Анни живописний портрет «Українка» (2015).
Більше трьох років Анна працює над виконанням портретів на замовлення в техніці живопису та графіки (олія, суха пастель, акварель, туш, олівець). Більш детальніше з її роботами можна ознайомитися за адресою: vk.com/id247215840.
У лютому 2016 року в відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» було відкрито першу персональну виставку робіт Анни Козлової.
Сподіваємося, що Анна сповнена творчих задумів втілить їх в своїх майбутніх роботах.

Олена Степанок – завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool