У Кіровограді відкрили експозицію до 1024-ї річниці Хрещення Київської Русі

Липень 23, 2012 | Новини | Переглядів: 1300 | Коментарі: 0

В Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію до 1024 - річниці Хрещення Київської Русі.

Враховуючи велике значення православних традицій в історії розвитку українського суспільства, указом Президента України від 25 липня 2008 року № 668/2008 День Хрещення Київської Русі був оголошений державним святом України. Це свято відзначається 28 липня кожного року – у день пам’яті Святого рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Київської Русі.
В стаціонарному залі сакрального мистецтва відвідувачі музею мають можуть ознайомитися з друкованою продукцією, яку в різні роки було передано до фондового зібрання Кіровоградського обласного художнього музею представниками Української Православної Церкви Московського та Київського патріархату, це «Закон Божий» Київ 2010р., Акафісти: «Акафіст Пресвятій Богородиці перед її чудотворною іконою «Всецариця» ,«Акафіст Пресвятій Богородиці перед її образом «Нерушима стіна» та «Акафіст ПресвятійБогородиці на честь Її чудотворної ікони «Невпивана Чаша» Луцьк 2010, книги із серії Національні святині України «Монастирі та Храми Волинського краю», «Римо – католицькі костьоли Києва та Київщини» Київ 2004, «Спасо – Преображенський Собор» м. Кіровоград 2005 та інші.

Степанок Олена Валентинівна – завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool