У Кіровограді відбулося засідання обласного комітету з економічних реформ

Березень 21, 2012 | Новини | Переглядів: 1156 | Коментарі: 0

Віктор Серпокрилов: Нові соціальні ініціативи Президента України – це не лише посилення соціального захисту через підвищення розмірів виплат, це - комплексне покращення якості життя громадян завдяки дерегуляції та усуненню зайвих бюрократичних процедур

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов провів засідання обласного комітету з економічних реформ, темою якого було питання реформування сфери надання адміністративних послуг в області.

Віктор Серпокрилов зауважив, що на державному рівні у сфері дерегуляції уже зроблено чимало – закладено достатню законодавчу основу для спрощення державної реєстрації започаткування та припинення підприємницької діяльності, реформування дозвільної системи та сфери технічного регулювання. А на регіональному рівні, у Кіровограді, що був обраний пілотним містом, вдалося створити новітній центр надання адміністративних послуг за кошти з держбюджету.
Як зазначив Віктор Серпокрилов, переважна більшість райдержадміністрацій та міськвиконкомів області відповідально поставились до виконання завдань у сфері запровадження територіальних дозвільних центрів, і станом на 20 березня вже всі мають затверджені стандарти надання адмінпослуг. Проте чи не найбільше зауважень заступник голови облдержадміністрації адресував Світловодському міськвиконкому, керівництво якого й досі не знайшло можливості організувати належним чином роботу дозвільного центру, в чому переконалися представники робочої групи, які інспектували місто перед захистом програми "Центральний регіон-2015". Озвучувалися зауваження і до інших територій, що стосувались здебільшого належного інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів дозвільних центрів, де часто відсутні або переліки, або стандарти адмінпослуг.
Віктор Серпокрилов наголосив, що звітувати необхідно, як того вимагає Президент України, не про кількість прийнятих нормативних актів, реальним результатом подібної роботи чиновників має стати поліпшення життя громадян, а що стосується, зокрема, дозвільної системи, то спрощення десятків видів процедур одержання дозвільних документів.
Результатом проведеного засідання обласного комітету з економічних реформ має стати лист із відповідними пропозиціями від учасників засідання на ім'я урядового уповноваженого з дерегуляції господарської діяльності.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool