Співробітники податкової міліції Кіровоградщини виявили факт привласнення чужого майна та ухилення від сплати ПДВ

Липень 25, 2011 | Новини | Переглядів: 1353 | Коментарі: 0

Як виявила перевірка, протиправними діями займались посадові особи одного з кіровоградських приватних підприємств, що здійснюють діяльність на ринку зерна. Про це інтернет-видання  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Співробітники управління податкової міліції ДПА у Кіровоградській області встановили, що службові особи цього суб’єкту господарювання зобов’язувалися зберігати насіння соняшнику в об’ємі 2 тисяч тон, що належить місцевому товариству з обмеженою відповідальністю. Керівники останнього, перевіривши стан зберігання свого майна, виявили зникнення більше 440 тон насіння вартістю мільйон гривень.
Дослідчою перевіркою встановлено, що у подальшому це насіння було поставлено на адресу іншого приватного підприємства, яке має ознаки фіктивності. Аби довести це, співробітники податкової міліції допитали його засновника. Він і підтвердив цю інформацію, вказавши, що сам особисто підприємство не реєстрував, засновником не виступав та підприємницькою діяльністю не займався.
Кошти, отримані за оборудку, були використані кіровоградськими махінаторами на придбання сільськогосподарської продукції. Таким чином, місцеві бізнесмени привласнили майно, що належить ТОВ та шляхом використання фіктивного суб’єкту господарювання легалізували кошти, отримані злочинним шляхом.
Крім того, співробітники податкової міліції встановили, що директор приватного підприємства, яке зберігало насіння, умисно ухилився від сплати податку на додану вартість у розмірі 2,5 млн. грн. – в період з травня 2008 року по грудень 2009 року він безпідставно завищував податковий кредит з ПДВ. Як виявилося, він документально оформляв безтоварні операції з придбання зернових культур у знайомого вже нам фіктивного підприємства та іншого суб’єкту господарювання, яке теж має ознаки фіктивності. Такі дії призвели до фактичного ненадходження в бюджет грошових коштів в особливо великих розмірах.
Відносно директора цього приватного підприємства за фактом ухилення від сплати податків на загальну суму 2,4 млн. грн. податковою міліцією ДПА у Кіровоградській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України. Нині в межах її розслідування вживаються заходи щодо відшкодування завданих державі збитків.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool