Спалах гепатиту на Кіровоградщині: мешканців області застерігають

Листопад 08, 2019 | Новини | Переглядів: 2242 | Коментарі: 0

В місті Кропивницький в поточному році відмічається збільшення кількості хворих з підозрою на вірусний гепатит А серед дітей та дорослих, повідомляє FOTOINFORM.NET

Найчастіше захворювання починається із загальних симптомів як при гострих респіраторних вірусних інфекціях, а саме: з нездужання, головного болю, катаральних проявів, підвищення температури тіла до 37,5 – 39, 0С на протязі 1 – 3 днів. В подальшому зникає апетит, з’являється відчуття дискомфорту в області печінки, змінюється колір сечі, знебарвлюються випорожнення, змінюється колір слизових оболонок та шкіри, з’являється жовтяниця. Інкубаційний період триває від 7 днів до 51 дня, в середньому 35 днів.

Щоб уникнути зараження вірусом гепатиту А треба дотримуватися простих, але ефективних методів:

ретельно мити руки перед приготуванням та вживанням їжі, після поїздок в громадському транспорті, після перебування на прогулянці, після відвідуванням місць загального користування, тощо;
овочі та фрукти ретельно мити перед вживанням;
дотримуватись суворого водно-питного режиму, не пити воду із невідомих джерел;
не пити з одного келиха напої та дотримуватись правил особистої гігієни.

При виникненні симптомів підозри на захворювання необхідно своєчасно звертатись до лікаря для призначення лікування та запобігання розповсюдженню інфекції серед контактних.

За матеріалами labcentr.kr.ua


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool