Сергій Жолонко: Ми можемо й повинні давати по руках хабарникам

Липень 28, 2011 | Новини | Переглядів: 2036 | Коментарі: 0

Нараду в прокуратурі області було присвячено першочерговим заходам з реалізації нового антикорупційного законодавства. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

У вступному слові виконуючий обов’язками прокурора області Сергій Жолонко наголосив на тій великій увазі, яку приділяє як керівництво держави, так і все українське суспільство даній темі. «Від усіх нас чекають конкретних результатів у боротьбі з корупцією», - сказав Сергій Пилипович.
З узагальнюючою інформацією виступив заступник прокурора області Леонід Ваврентович. Він зауважив, що прокуратурі належить координуюча роль у стримуванні росту корупційних проявів у регіоні. Перелічив основні сфери (земельні відносини, державні закупівлі тощо), де вони набули найбільшого поширення. Розповів, що органами прокуратури Кіровоградщини цього року порушено 23 кримінальні справи за ознаками корупційних діянь. 17 з них – вже передано до суду. Висловив критичні зауваження на адресу спецпідрозділів УМВС, УСБУ та податкової міліції, які ще недостатньо активно взялися за виконання нового антикорупційного законодавства, що вступило в дію з 1 липня.
У жвавому обговоренні наболілих проблем взяли участь ряд запрошених керівників окремих підрозділів міліції, управління внутрішньої безпеки ОДПА, управління СБ України в області та органів прокуратури області.
Підводячи підсумки наради, Сергій Жолонко подякував присутнім за участь у ній і висловив побажання докласти всіх зусиль для виконання нового антикорупційного законодавства.
Принагідно додамо, що в прокуратурі області щойно створено новий підрозділ, на який покладено завдання здійснення нагляду за виконанням законодавства у сфері запобігання та протидії корупції.
Тільки в липні поточного року міськрайпрокурорами вже складено 5 протоколів про корупційні правопорушення, скоєні працівниками міліції та депутатами місцевих рад.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool