Сергій Кузьменко доручив вжити невідкладних заходів для радіаційної безпеки на Кіровоградщині

Липень 24, 2017 | Новини | Переглядів: 1489 | Коментарі: 0

У зв’язку з нещодавніми подіями, внаслідок яких невідомими особами на території глиняного кар’єру «Веселівське родовище» було здійснене несанкціоноване розкриття сховища радіаційних відходів, голова облдержадміністрації порушив зазначене питання під час апаратної наради.

Очільник області нагадав, що під час техногенної аварії, що сталася у 1988 році, усе наявне обладнання на одному із кіровоградських підприємств було забруднене радіоактивними матеріалами. Частину цього обладнання, що мало найбільш високий рівень радіації, було вивезено до Чорнобильської зони, решту захоронено на території області – у «Веселівському родовищі».

Голова облдержадміністрації звернувся до керівництва міста Кропивницького, на території якого знаходиться сховище радіаційних відходів, спільно з державною службою із надзвичайних ситуацій України в області, Національною поліцією та компаніями, що мають дозволи на проведення відповідних робіт, вжити невідкладних заходів для мінімізації негативних наслідків, що можуть виникнути для населення обласного центру внаслідок розкриття радіаційного могильника.

Сергій Кузьменко доручив відповідним службам локалізувати територію «Веселівського родовища», та забезпечити інформування населення про небезпеку перебування поблизу сховища та прилеглій до нього території.

Також голова облдержадміністрації звернувся до правоохоронних органів щодо встановлення осіб, причетних до несанкціонованого розкриття радіаційного могильника, та поінформувати громадськість і обласну владу про результати слідства.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool