Рятувальники Кіровоградщини застерігають!

Грудень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 981 | Коментарі: 0

Ні для кого не секрет, що загибель людей на воді належить до ряду тих небезпек, що немов дозрівають у певний сезон. Звичайно, влітку до водяного полону потрапляє дещо більше людей. Втім, вода холодної пори теж може збирати свої жертви. Про небезпеку, яку приховує в собі лід, щороку говориться дуже багато. Лід може підвести і навесні, і восени, і взимку.

Особливу групу ризику становлять рибалки та діти.
Шановні любителі риболовлі! Не ризикуйте власним здоров’ям та життям, ступаючи на тонку кригу. Не допускайте великого скупчення людей на льоду, не пробивайте великої кількості лунок.
Категорично забороняється перевіряти міцність льоду ударами ніг, для цього слід використовувати палицю. Безпечним вважається лід товщиною 10-15 см. Під час підлідної ловлі риби не рекомендується на невеликій ділянці пробивати багато лунок, відстань між ними має бути 5-6 метрів. Також не можна стрибати і бігати по льоду, скупчуватись у великі групи. Кожний рибалка повинен мати з собою рятувальний жилет та мотузку довжиною 15-20 м з петлею на одному кінці і вантажем вагою 400-500 г на іншому. Не завадить також, якщо у кишені буде мобільний телефон чи інші засоби зв’язку. Небезпечно виходити на лід у нічний час і поодинці.
А щодо малечі, то, звісно, втримати її вдома, коли блискучий лід просто манить до себе, досить важко. Батьки, будьте максимально уважними, не дозволяйте вашим дітлахам гратися на тонкій кризі та поблизу неї, і пам’ятайте, що навіть хвилинний недогляд за дитиною може принести у сім’ю невимовне горе.
Цінуйте власне життя, бережіть себе та своїх рідних і ніколи не нехтуйте застереженнями фахівців.

Прес-служба ТУ МНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool