Рекет на Кіровоградщині

Січень 14, 2015 | Новини | Переглядів: 1290 | Коментарі: 0

Четверо підозрюваних віком від 30 до 35 років залякували громадян, скоювали підпали належного їм майна та відбирали транспортні засоби. Суми готівки, які підприємці начебто повинні були платити вимагачам обраховувалася ними в розмірах від кількох десятків і до кількох сотень тисяч гривень.

Заяви про вимагання та залякування почали надходити до міліції наприкінці року. Невідомі особи телефонували до підприємців та називали суми коштів, які потерпілі мали передати у визначений ними час. Такі розмови деякі з потерпілих не сприймали серйозно, тож клали слухавку і про «вимоги» відразу забували. Однак відступитися просто так ніхто з вимагачів не збирався.
Наступним їх кроком були погрози фізичною розправою, після чого відбувалися підпали належного громадянам житла чи торгівельних приміщень. Траплялося й так, що у підприємців, які не мали потрібної суми готівкою, зловмисники відбирали транспортні засоби.
Незважаючи на залякування та погрози, дехто з потерпілих таки повідомив про те, що з ними сталося, у міліцію.
У результаті проведення оперативних заходів особи зловмисників було встановлено. Працівники Управління карного розшуку та Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Кіровоградській області затримали чотирьох підозрюваних за місцем проживання.
Як з’ясувалося, зловмисники довгий час проживали на території району та ніде не працювали. Один з них раніше мав судимість за тяжкі злочини.
- Наразі працівниками міліції встановлено причетність підозрюваних до семи епізодів злочинної діяльності, – розповідає перший заступник начальника УМВС України в Кіровоградській області Дем’ян Таршин. – По даних фактах розпочато кримінальні провадження за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України «Вимагання», частиною 2 статті 194 ККУ «Умисне знищення або пошкодження майна». Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.
Однак правоохоронці не виключають, що кількість потерпілих може бути більшою.
Громадян, які потерпіли від дій зловмисників, просять звернутися із заявами до міліції або повідомити наявну інформацію за телефоном у Кіровограді: (0522) 24-15-60, 39-70-01.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool