Прокуратура: В діяльності деяких комунальних підприємств виявлено порушення

Березень 15, 2012 | Новини | Переглядів: 1211 | Коментарі: 0

На ім’я Голови Кіровоградської обласної ради прокуратурою області направлено подання з пропозицією вжиття невідкладних заходів до усунення виявлених порушень Конституції України, законів України «Про оплату праці», «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», причин та умов, що їм сприяють. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Суттєві порушення виявлені в діяльності трьох комунальних підприємств обласного центру, міст Світловодська та Знам’янки. Так, КП «Надра Кіровоградщини» має борг з виплати зарплати, сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та по сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, відповідно: 1,2 млн. грн., понад 585 тис. грн. та понад 560 тис. грн.; КП «Світловодський міський водоканал» - 1 млн.грн., 2 млн. грн. та 1,9 млн. грн.; Знам’янське міське комунальне підприємство «Шляховик» - понад 91 тис.грн., 1,2 тис. грн. та понад 76 тис.грн.). 

Встановлено, що виявлені порушення мають очевидний і системний характер, негативно впливають на стан реалізації соціальної політики в сфері оплати праці, своєчасності сплати внесків до ПФУ, порушують конституційні права працівників вказаних підприємств.
Наразі подання знаходиться на розгляді.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool