Прокуратура області вимагає від керівництва УМВС України в області усунути порушення вимог законодавства про наркотичні засоби

Червень 16, 2011 | Новини | Переглядів: 1585 | Коментарі: 0

В ході перевірки додержання вимог чинного законодавства про наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори в діяльності органів внутрішніх справ Кіровоградської області за останні півтора року прокуратурою області виявлено чисельні порушення. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.


Насамперед, це стосується неправомірності дозволів на використання об’єктів і приміщень, призначених для здійснення діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. А також надання висновків та погоджень підприємствам на зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів без належної перевірки наявності необхідних для погодження документів.
Так, протягом 1996-2010 років один з поважних обласних лікарських закладів Кіровоградщини використовував психотропні речовини, не маючи навіть Ліцензії Державного комітету України з питань контролю за наркотиками. Втім, жодної належної перевірки з приводу дотримання вимог Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсорі» відповідним підрозділом міліції за вказаний час так і не було здійснено. Лише після втручанням прокуратури Ленінського району міста Кіровограда заклад нарешті отримав таку Ліцензію.
Завдяки прокуратурі було визначено й механізм доставки прекурсорів та отримано належні документи в установі ветеринарної медицини. Зауважимо, що в останній, через неналежне виконання службових обов’язків співробітниками ОВС ВБНОН УМВС України в області до роботи з прекурсорами були допущені працівники без проходження профілактичного наркологічного огляду, отримання сертифікатів Кіровоградського обласного наркологічного диспансеру та дозволу на роботу з такими речовинами.
З огляду на викладене, прокуратурою області на ім’я начальника УМВС України скеровано подання з пропозицією в місячний термін вжити невідкладних заходів до усунення перелічених у документі порушень законодавства, причин та умов, що їм сприяють.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool