Прокуратура Ленінського району міста Кіровограда сприяє поверненню боргів по зарплаті

Червень 25, 2011 | Новини | Переглядів: 1619 | Коментарі: 0

Додержання вимог законодавства України про оплату праці перебуває в постійному полі зору органів прокуратури Кіровоградщини. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Активно працюють на цьому напрямку працівники прокуратури Ленінського району міста Кіровограда.
Якщо з початку року на території вказаного району заборгованість із заробітної плати на підприємствах та установах різних форм власності та активності становила майже 5 млн. гривень, то завдяки внесеним документам прокурорського реагування громадянам на даний час вже виплачено понад 1,2 млн. гривень.
За наслідками проведених перевірок (крім 19 приписів, скерованих відповідним керівникам різного рівня на яких існувала заборгованість з виплати заробітної плати), прокурором району за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 175 Кримінального кодексу України, порушено ще й три кримінальні справи. Фігурантами останніх є керівники підприємств, які, за наявності обігових коштів, заробітну плату все одно не виплачували. Йдеться про КП «Правник», «Кіровоградський аукціонний центр» та Кіровоградське учбово-виробниче підприємство Українського товариства сліпих. У ході досудового слідства директор КП « Правник» уже виплатив своїм працівникам заборгованої заробітної плати на суму 168 тис. грн. та ще 60,8 тис. грн. боргу погашено працівникам філії «Кіровоградського акціонерного центру» Державної акціонерної компанії « Національна мережа аукціонних центрів».
Принагідно додамо, що з метою відшкодування коштів до Пенсійного фонду України, прокуратурою Ленінського району підготовлено та внесено 15 документів реагування (приписів) керівникам підприємств, установ та організацій різних форм господарської діяльності. За наслідками їх розгляду до бюджету сплачено 326 тис. гривень.
Копітка прокурорська робота в даному напрямку триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool