ПриватБанк став найбільшим у світі корпоративним користувачем Linux

Вересень 24, 2013 | Новини | Переглядів: 865 | Коментарі: 0

Співробітники Кіровоградського регіонального управління ПриватБанку користуються операційною системою Linux, що дає їм змогу бути першими користувачами нових продуктів, які потім пропонуються клієнтам.

ПриватБанк став найбільшим корпоративним користувачем операційної системи Linux у світі. Як повідомили в банку, на сьогодні корпоративну версію системи Ubuntu Linux установлено на понад ніж 36 500 комп’ютерах співробітників банку в чотирьох країнах світу. Для порівняння: у другій за розміром мережі корпорації Peugeot Citroen Linux установлено на понад ніж 22 000 комп’ютерів.

«Головна перевага, яку ми отримуємо з Linux – неймовірна гнучкість у налаштуваннях, а також можливість централізованого керування комп’ютерами співробітників. Ці можливості дозволяють нам буквально на ходу впроваджувати нові продукти для клієнтів, – говорить IT-директор ПриватБанку Дмитро Дубілет. – У свій час, коли ми вибирали між Linux та Windows, економія на платних ліцензіях була далеко не головним фактором».

Як базову операційну систему в банку вибрано Ubuntu. Її використовують провідні світові корпорації, такі як Google, Amazon та інші світові бренди.

ПриватБанк є одним із найбільш високотехнологічних світових банків. У числі технологій, що було впроваджено ПриватБанком уперше в світі – SMS-банкінг (1999 рік), ОТР-паролі через SMS (2000 рік), Р2Р-перекази між картками (2003 рік), «Електронна решта» (2009 рік), «Онлайн-інкасація» (2010 рік) та інші. ПриватБанк став одним із перших банків, що впровадив технологію безконтактного обслуговування клієнтів за допомогою QR-кодів. За допомогою QR-кодів клієнти ПриватБанку можуть входити в свій акаунт Інтернет-банку, знімати готівку в банкоматах, заправляти автомобіль на АЗС, а також робити та оплачувати замовлення в мобільному меню ресторанів. Сьогодні кожен третій клієнт користується послугами банку через Інтернет і мобільні додатки. Майже 25 тисяч кіровоградців стали користувачами інтернет-банкінгу Приват24 з початку нинішього року.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool