Правоохоронці викрили кіровоградця у низці в Інтернет-шахрайств

Березень 02, 2015 | Новини | Переглядів: 796 | Коментарі: 0

Підозрюваному загрожує до трьох років позбавлення волі. Матеріали кримінального провадження за фактами кримінальних правопорушень, вчинених 37-річним жителем обласного центру, з обвинувальним актом направлено до суду.

Під час досудового розслідування встановлено, що кіровоградець створив кілька облікових записів на одному з веб-ресурсів, де розмістив оголошення про продаж запчастин до комп’ютерної техніки. Для переконливості чоловік також додав скопійовані з мережі Інтернет фотознімки товарів, яких насправді не мав.
Крім того, для здійснення шахрайських дій завбачливий зловмисник отримав дозвіл свого родича користуватися його банківськими картками без обмежень.
Загалом на гачок шахрая потрапили кілька жителів з різних регіонів України. Покупці знаходили оголошення та погоджувалися на умови передоплати обраного товару, вартість якого коливалася від 200 і до 500 гривень.
Зловмисник запевняв своїх жертв, що після отримання на вказаний рахунок необхідної суми надішле деталі поштою. Аби якомога довше потерпілі не здогадувалися про обман, шахрай таки відправляв їм несправні запчастини.
Кошти, перераховані покупцями, чоловік переказував на інший картковий рахунок, після чого знімав готівку через банкомат та витрачав на власні потреби.
- У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1, 2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, за місцем проживання підозрюваного правоохоронці провели санкціонований обшук, - розповів начальник сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС в області Олександр Ляпун. - У кіровоградця було вилучено комп’ютерну техніку та платіжну банківську картку, які він використовував для вчинення протиправних дій.
Зловмиснику загрожує покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, до п’яти років обмеження волі чи до трьох років ув’язнення.
Наразі матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом направлено до суду.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool