Права жінок і чоловіків зрівняли в отриманні декретної відпустки - Олександр Догаров

Травень 07, 2021 | Новини | Переглядів: 1094 | Коментарі: 0

Президент України підписав закон, що забезпечує рівні можливості матері і батька для догляду за дитиною. Про це повідомив директор департаменту соцзахисту населення Кіровоградської ОДА Олександр Догаров.

«Документ забезпечить рівні можливості для чоловіків і жінок в питанні поєднання роботи з сімейними обов'язками. Зокрема, усуваються законодавчі прогалини, що обмежують право батька на відпустку для догляду за дитиною. Раніше таку можливість мали тільки матері», – пояснив Олександр Догаров.

За його словами, законом передбачена відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку як рівне право кожного з батьків. Крім того, працівники обох статей, які мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, мають право на додаткову відпустку.

Нагадаємо, повноваження за призначення та виплату одноразової натуральної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами – «пакунку малюка» – президент закріпив за органами соціального захисту населення.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool