Одеські залізничники разом з металобазами виявлятимуть правопорушників

Серпень 10, 2016 | Новини | Переглядів: 726 | Коментарі: 0

Виявити правопорушників, які, нехтуючи життями як самих залізничників, так й пасажирів, здобувають злочинним шляхом металеві деталі залізничної інфраструктури.

Такою стала мета безстрокової профілактично-роз’яснювальні роботи з власниками пунктів прийому металобрухту і переробниками втормету, яку ініціювали та розпочати фахівці служби відомчої воєнізованої охорони регіональної філії «Одеська залізниця» цього тижня.

Адже стороннє втручання в діяльність залізниці є загрозою безпеці руху, наносить збитки державі та може призвести до трагічних наслідків.

Працівники філії розпочали профілактичні заходи з підприємців в Одесі. Тут залізничники планують зробити обхід всіх виробничо-заготівельних цехів, керівництву яких вручать листівки-застереження та фотоальбом зразків деталей, що зловмисники зазвичай розкрадають і, як демонструє статистика, найбільш вразливими в цьому є господарства колії, перевезень та вагонного господарства.

Як зазначає під час профілактичних бесід в. о. начальника виробничого підрозділу «Одеській загін воєнізованої охорони» регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ Олександр Кальниченко, на сьогодні фіксується зростання випадків масштабних крадіжок деталей верхньої будівлі колії та об’єктів зв’язку. Тому найближчим часом працівники загону поспілкуються з представниками всіх діючих пунктів прийому металобрухту в регіоні, а саме на ділянках Вапнярка – Одеса, Колосівка – Одеса, Рені – Одеса. Однак він акцентує увагу на дуже важливій проблемі в чинному законодавстві: «Загальна кількість діючих металобаз в регіоні нам невідома, тому що окрім тих, що мають відповідні ліцензії, є і незаконні пункти прийому металобрухту, та й ті, що наразі вже не працюють. Разом з цим, залізничники не мають права без представників Національної поліції, а також без рішення суду або слідчого проводити іноді вкрай необхідні перевірки. Тому потрапити на територію металобаз у більшості випадків є неможливим», – констатує він.

Перші дні даної ініціативи вже демонструють зацікавленість власників металобаз в пошуку правопорушників. До того ж розкрадачі своєю злочинною діяльністю наносять збитки і металобазам, наприклад, розкриваючи вагони з вторметом. Тому майданчики, які вже отримали рекомендації залізничників, гарантували максимум зусиль у спільній справі.

Крім того, в рамках цієї роботи працівники Одеського загону воєнізованої охорони направили відповідні листи до Національної поліції України з пропозицією співпраці в роботі з пунктами прийому металобрухту та переробки втормету. Подібна практика співпраці залізничників з поліцією вже діє: працівники Одеської магістралі регулярно проводять профілактичну роботу на залізничних перегонах із залученням правоохоронців.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool