Обстеження дамби під Михайлівським мостом у Кіровограді завершиться до кінця тижня (ФОТО)

Березень 16, 2016 | Новини | Переглядів: 1284 | Коментарі: 0

Гідротехнічна споруда на Інгулі у центрі Кіровограда під Михайлівським мостом не може повноцінно виконувати свої функціїї. Це зафіксувала сьогодні, 16 березня, комісія під орудою заступника міського голови Олександра Горбенка у складі спеціалістів міських управлінь надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, капітального будівництва і фахівців Державного регіонального проектно -вишукувального інституту “Дніпроводгосп”.

- Тіло дамби розмило водою, вона втратила герметичність і не може стримати натиск води, - відзначив директор проектного інституту Станіслав Кожухар. – Щоб визначити, як виправити ситуацію, які роботи виконати на споруді – необхідно, у першу чергу, провести детальне обстеження самої дамби і грунтів.

У міському бюджеті передбачені кошти на порятунок дамби. За інформацією начальника управління капітального будівництва Віктора Ксеніча, у 2016 році можна використати з цією метою близько одного мільйона гривень.
- Багато це чи мало, мають показати геологічні дослідження, - підкреслив Віктор Ксеніч. – Саме обстеження дадуть відповідь на головне питання – яке проектне рішення буде використане: це може бути нове будівництво, реконструкція, капітальний ремонт існуючої споруди. Для цього спеціалісти виконують буріння скважин у руслі річки та на її берегах обабіч дамби. Маємо чітко знати і розуміти стан фундаменту споруди. Додаткову інформацію нам дадуть і водолазні роботи.

Всі дослідження планується завершити до п’ятниці, щоб на вихідні діні заповнити Інгул водою, повідомив Віктор Ксеніч.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool