Обережно сказ

Липень 08, 2011 | Новини | Переглядів: 2678 | Коментарі: 1

4-го липня у смт Смоліно Маловисківського району бродяча собака покусала дев’ятеро людей, у тому числі двох дітей – дівчаток чотирьох та тринадцяти років. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області.

Тварину вбили, а результати дослідження ветлабараторії показали, що у собаки був сказ. Усі постраждалі привиті від стовбняка та антирабічною вакциною. Наразі вони перебувають під наглядом лікарів у центральній районній лікарні Малої Виски, Смоленській медико-санітарній частині та один чоловік лікується за місцем проживання у Новоукраїнській ЦРЛ. Фахівцями СЕС проведено комплекс профілактичних та протиепідеміологічних заходів. Подія знаходиться на контролі обласного управління МНС.
Сказ (водобоязнь, гідрофобія) - гостра інфекційна хвороба з тяжким ураженням центральної нервової системи, що спричиняється вірусом, яку віднесено до особливо небезпечних хвороб. Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок. Інфікування людини сказом відбувається здебільшого від диких хижих (вовки, лисиці- 41,4 %) чи домашніх тварин (коти- 21,8 %, собаки - 15,3 %,), а також сільськогосподарських тварин (20,2% ). Головною ознакою захворювання диких тварин є зміна поведінки, насамперед, втрата відчуття страху. Звірі втрачають обережність і вдень з’являються в населених пунктах, нападають на людей і тварин. Основні ознаки сказу у свійських тварин – це відмова від їжі й води, слинотеча, позіхання .
Тож, шановні громадяни, будьте уважними! У випадку, якщо вас укусила чи пошкрябала дика тварина або свійська з підозрілою поведінкою, обов’язково звертайтеся до лікарні. Бажано провести обстеження тварини, що покусала, відносно сказу. При несвоєчасно проведених щепленнях хвороба закінчується смертю постраждалого. Щорічно в Україні реєструється понад 100 тисяч осіб, котрі звернулись у медичні заклади з приводу укусів тваринами, з яких 60 % отримують направлення на лікування за показниками підозри інфікування сказом.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool