На Кіровоградщині збільшився обсяг оптового товарообороту

Грудень 27, 2017 | Новини | Переглядів: 862 | Коментарі: 0

Одним із каналів надходження товарів на споживчий ринок є оптова торгівля.

Обсяг оптового товарообороту підприємств Кіровоградської області у січні–вересні 2017р. становив 15,4 млрд.грн та збільшився на 23,9% проти січня–вересня 2016р. На продаж непродовольчих товарів припадало 82,6% обсягу оптового товарообороту, решта – на продовольчі товари.

Серед непродовольчих товарів переважав продаж машин і устаткування сільськогосподарського, для добувної промисловості та будівництва, текстильного, швейного та трикотажного виробництва (на 42,3% більше ніж у січні–вересні 2016р.), добрив, агрохімічної продукції (на 18,8% більше), насіння гірчиці, ріпаку і кользи, кунжуту, соняшника (на 3% менше), газойлів (палива дизельного) (на 5,8% більше).

Серед продовольчих товарів переважав продаж олії рослинної (у 2,6 раза більше), м’яса та м’ясних продуктів (на 41,1%), продуктів молочних, масла та сирів (на 10,8%), шоколаду та виробів кондитерських цукрових (у 1,9 раза).

Основу оптового товарообороту області (58,8%) склала продукція,
що вироблена в Україні, при цьому в обсязі оптової реалізації продовольчих товарів становила 91,6%, непродовольчих – 51,8%.

Найбільша частка обсягу оптового товарообороту області (52,5%) припадала на підприємства м.Кропивницького.

Головне управління статистики у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool