На Кіровоградщині зареєстровано другий летальний випадок отруєння грибами

Жовтень 29, 2018 | Новини | Переглядів: 715 | Коментарі: 0

Протягом 10 днів медики боролися за життя 13-річної дівчинки з с. Подорожнього Світловодського району, але врятувати її не вдалося.

У важкому стані вона була госпіталізована до відділення інтенсивної терапії дитячої обласної лікарні після того, як поласувала маслюками й печерицями, яких назбирали її мама та бабуся у лісосмузі поблизу села. Грибною стравою повечеряла 14 жовтня, а вже вночі у неї з’явилися симптоми отруєння.

В області в поточному році це другий летальний випадок з 7 зареєстрованих випадків отруєння грибами. Першою постраждалою від отруєння з летальним наслідком була 53-річна жителька с. Суботці Знам’янського району. Всього за вказаний період потерпілих 10 осіб. Серед них 4 у Знам’янському районі, по двоє у Кіровоградському й Новоархангельському районах, по одній потерпілій в Світловодському районі та м. Олександрії.

Причинами отруєння стали умовно їстівні гриби (печериці, рядовки, боровики, парасольки), зібрані в лісі, лісосмугах, біля ставка.

На сьогодні госпіталізовані до медичного закладу з підозрою на отруєння грибами в стані середньої важкості троє жителів смт Власівка Світловодського району. 57-річний чоловік, 65-річна жінка та її 39-річна донька назбирали грибів у сосновому лісі біля виїзду з смт Власівка в напрямку м. Кременчука. Потерпілі повечеряли смаженими грибами-парасольками в неділю, 28 жовтня, а за декілька годин почали почуватися зле. Разом з ними грибну страву споживав 16-річний хлопець, за медичною допомогою він не звертався, стан його здоров’я задовільний.

Станом на початок жовтня в Україні зареєстровано 136 випадків отруєння дикорослими грибами, внаслідок яких постраждало 216 осіб, 12 з них померли. Найбільше випадків отруєння грибами зареєстровно у Вінницькій області (32 постраждалих), у Черкаській (30 постраждалих) та у Київській (22 постраждалих).

Держпродспоживслужба області наполегливо звертається до населення з рекомендацією відмовитися від вживання дикорослих грибів, навіть тих, що вважаються умовно їстівними. Здоров’я дорожче, ніж короткочасне задоволення для шлунку.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool