На Кіровоградщині відкрили пам’ятну дошку Дмитру Чижевському (ФОТО)

Квітень 03, 2024 | Новини | Переглядів: 780 | Коментарі: 0

Відкриття меморіальної дошки Дмитру Чижевському відбулося сьогодні в Олександрії.

Біля музейного відділу «Будинок Дмитра Чижевського», що по вулиці Шевченка, 66, зібралися керівництво міської ради та районної військової адміністрації, очільники обласного департаменту культури і туризму та універсальної наукової бібліотеки імені Чижевського, депутати, науковці з інших міст, краєзнавці, історики, журналісти.

На Кіровоградщині відкрили пам’ятну дошку Дмитру Чижевському

На Кіровоградщині відкрили пам’ятну дошку Дмитру Чижевському

На Кіровоградщині відкрили пам’ятну дошку Дмитру Чижевському

– Дмитро Чижевський не жив за часів незалежності України, але він показував нам правильний шлях, як прийти до своєї культури і соборності. У ці дні ми говоримо про нашу власну культуру, процес відродження і поваги до рідного, українського. Хотілося, щоби цей будинок став просвітницьким майданчиком, де б зустрічалися люди, обмінювалися думками, і вчилися бути тими, хто вестиме країну в майбутньому, – сказав міський голова Сергій Кузьменко.

Оновлена пам’ятна дошка розміщена на фасаді будинку, де жила родина Чижевських і де нині знаходиться єдиний в Україні музей та унікальний культурний осередок, присвячений постаті Дмитра Чижевського.

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool