На Кіровоградщині утричі зросла кількість випадків сказу тварин

Березень 13, 2024 | Новини | Переглядів: 321 | Коментарі: 0

Про це повідомила під час брифінгу речниця Держпродспоживслужби області Наталія Шевченко.

Якщо за 2022 рік було зафіксовано 36 випадків сказу, то у 2023 році - вже 100.

За її словами, такий стрімкий ріст випадків сказу можна пов'язати з декількома факторами. Найперше, це міграція диких тварин з зони активних бойових дій. По-друге, це неможливість повноцінного проведення кампанії з пероральної вакцинації проти сказу диких тварин.

"Раніше ми проводили таку кампанію, якою охоплювали кожен рік майже 20 тисяч квадратних кілометрів території, і розповсюджували майже 500 тисяч доз вакцини. Для цього використовувався спеціальний авіаційний транспорт. В 2022 році такі заходи не проводились взагалі. У 2023 році вони частково відновилися, але через дію воєнного стану - із забороною використовувати авіаційний транспорт. Тобто розкладання брикетів-приманок з вакциною здійснювалося вручну. Тому було охоплено лише 10% від необхідних площ", - зазначила Наталія Шевченко. 

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool