На Кіровоградщині тривають процеси створення ОТГ та формування госпітальних округів

Серпень 14, 2017 | Новини | Переглядів: 1309 | Коментарі: 0

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко на щопонеділковій апаратній нараді серед важливих подій минулого тижня виокремив візит на Кіровоградщину експерта з питань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади Юрія Ганущака.

Експерт провів робочу зустріч з головами райдержадміністрацій та очільниками об’єднаних територіальних громад, під час якої було обговорено низку актуальних проблемних питань щодо створення та функціонування ОТГ, а також зустрівся із членами госпітальних рад.
Сергій Коваленко зазначив, що на доручення Прем'єр-міністра України Мінрегіоном разом з експертами вже підготовлено проект закону стосовно передачі об’єднаним територіальним громадам повноважень щодо розпорядження землею за межами населених пунктів. Ще один законопроект, який обговорювався під час зустрічі з експертом, стосується здійснення контролю за законністю рішень органів місцевого самоврядування. Зокрема, пропонується, що контролюючими органами будуть місцеві державні адміністрації, проте суб’єктів контролю розділять з метою запобігання конфлікту інтересів.

Посадовець також повідомив, що цього року в області буде вже 15 об'єднаних територіальних громад (до ЦВК подано документи, очікуються вибори у 8 громадах) та наголосив, що в майбутньому виконавчі повноваження РДА будуть передані виконкомам ОТГ, від облдержадміністрації – облвиконкому. "Таким чином, усі ради будуть формувати виконавчі органи і нести відповідальність за їх діяльність", –підкреслив Сергій Коваленко.

Щодо зустрічі із представниками госпітальних рад, які в області перебувають на завершальному етапі формування, перший заступник голови облдержадміністрації зауважив:
– Саме госпітальні ради отримали завдання визначитися щодо кожної лікарні госпітального округу: на якому рівні надається вторинна допомога, яка допомога надається, яка не надається, яка надається частково і яка лікарня поряд зможе надавати відповідні послуги, щоб не треба було їхати до Кропивницького. Рішення госпітальних рад будуть визнаватися департаментом охорони здоров'я тільки тоді, коли вони будуть прийняті виключним консенсусом.

Сергій Коваленко також звернув увагу, що резерв медичної субвенції, що надійде цього року на територію Кіровоградської області, буде визначатися не з розрахунку на кількість мешканців певної території, а з розрахунку на медичні функції і послуги, які на цій території надаються.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool