На Кіровоградщині тривають профілактичні заходи з безпеки дорожнього руху

Березень 31, 2016 | Новини | Переглядів: 772 | Коментарі: 0

Працівники поліції, які відповідають за безпеку дорожнього руху, часті гості в учнівських колективах навчальних закладів області.

Адже питання травмування дітей під час участі в дорожньому русі – одне із найболючіших у повсякденній діяльності правоохоронців. І хоча неабиякої гостроти воно набуває наприкінці канікул та і перші навчальні дні під час адаптації дітей до навчального процесу та необхідності дотримання ними Правил дорожнього руху, проблема залишається протягом всього року. Кожна пора і період вимагають своєрідних підходів до роботи.

Незабаром весняні шкільні канікули. Посилення контролю за безпекою дорожнього руху дітей передбачає і тиждень з безпеки дорожнього руху напередодні цих канікул. Для проведення профілактичних заходів залучений весь особовий склад підрозділів поліції області, які відповідають за безпеку дорожнього руху на місцях. За всіма закладами закріплені співробітники, які протягом тижня проводять Єдині уроки з безпеки дорожнього руху.
Кілька таких уроків уже проведені у кіровоградських школах, причому бесіди проводяться як з маленькими дітлахами, так і з школярами старших класів. Під час таких зустрічей працівники поліції намагаються закласти у свідомість дітей механізм безпечної поведінки на дорозі, самоконтроль, законослухняність. Для малюків правоохоронці приготували повчальні відеоролики, цікаві картинки та вікторини на знання Правил дорожнього руху, для школярів старшого віку – більш серйозні розмови про поведінку на дорозі та правила особистої безпеки.

Зокрема, 31 березня співробітники сектору профілактичної роботи відділу безпеки дорожнього руху управління превентивної діяльності ГУНП в області завітали до учнів 1-А класу НВО «Гармонія» - гімназії ім. Т.Г.Шевченка обласного центру. Під час зустрічі поліцейські нагадали школярам про необхідність безумовного дотримання правил дорожнього руху, як основного закону дороги, та звернули їхню увагу на особливості участі у дорожньому русі в темний час доби.

Також, усі бажаючі мали нагоду спробувати себе у ролі поліцейського, який забезпечує безпеку дорожнього руху безпосередньо під час нагляду за ним, а також вивчити основні жести регулювальника. Деякі дітлахи вперше у своєму житті ознайомилися із роботою поліцейського, який у разі необхідності, здійснює регулювальні дії на дорозі.

Та, незважаючи на вік дітлахів, всі вони брали активну участь в обговоренні даної теми, були уважними та допитливими.
Найактивніші дітки, які найкраще відповідали на запитання повчальної тематичної вікторини, отримали у подарунок флайтери, котрі знадобляться їм під час участі у дорожньому русі у темну пору доби.

Наостанок малята запевнили правоохоронців, що запам’ятають подібну зустріч надовго та пообіцяли, що не порушуватимуть правила дорожнього руху у майбутньому, адже розуміють усю серйозність наслідків таких порушень. Також малеча запевнила, що розкажуть і своїм батькам про необхідність дотримання основного Закону дороги – правил дорожнього руху, щоб ні з ким не трапилося біди.
У свою чергу, правоохоронці Кіровоградщини нагадують! Шановні батьки! Будьте для дітей прикладом зразкової поведінки на дорозі!

Допоможіть їм безпечно провести весняні шкільні канікули!
Шановні водії! Не порушуйте Правил дорожнього руху, зменшуйте швидкість поблизу пішохідних переходів, будьте пильні і уважні під час руху біля навчальних закладів.
Збережемо життя дітей разом! Пам’ятайте – чужих дітей не буває!

 


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool