На Кіровоградщині тривають профілактичні заходи безпеки дорожнього руху

Серпень 18, 2016 | Новини | Переглядів: 800 | Коментарі: 0

З серпня на уcій території держави стартував Всеукраїнській місячник безпеки дорожнього руху, у рамках якого поліцейські проводять профілактичні заходи з метою зменшення кількості аварійних ситуацій та травмування людей на автошляхах.

Працівники поліції проводять відпрацювання, в ході яких виявляють керманичів у стані алкогольного сп’яніння, факти перевищення швидкості, порушень правил маневрування тощо.

Так, з початку проведення місячника, лише за п’ять діб, поліцейські зупинили 28 водіїв, які кермували авто перебуваючи у нетверезому стані. Всього з початку року за цими фактами складено 1092 протоколи.

Один із таких випадків був зафіксований на стаціонарному посту ДПС, що розташований у селищі Олександрівка, на перехресті автошляхів державного значення Київ – Знам’янка та Олександрівка – Кіровоград – Миколаїв. Під час нагляду за дорожнім рухом поліцейські роти ДПС у транспортному потоці помітили автомобіль «ДЕО Ланос» із механічними пошкодженнями, характерними для ДТП. Працівники поліції вирішили поцікавитися причинами зазначених пошкоджень. Під час спілкування із водієм правоохоронці зрозуміли, що чоловік перебуває за кермом із явними ознаками алкогольного сп’яніння. Після освідчення на алкотестері «Драгер» з’ясували і ступінь сп’яніння водія, яка становила 2, 28 проміле, що більше, ніж у десять разів перевищує встановлену норму. Крім того, було встановлено, що нетверезий керманич займається перевезенням пасажирів. На водія складені відповідні матеріали про вчинене адміністративне правопорушення, які у подальшому були скеровані до судових інстанцій. Автівку, якою кермував правопорушник, вилучено із транспортного потоку та доставлено на зберігання до спеціального майданчика для тимчасового зберігання транспортних засобів.
Схожий випадок поліцейськими було зафіксовано на автодорозі Ульяновка – Миколаїв, в Благовіщенському районі. Під час нагляду за дорожнім рухом поліцейські роти дорожньо-патрульної служби за порушення правил зупинили автомобіль «Фіат Добло». Під час спілкування з водієм легковика у правоохоронців виникла підозра, що чоловік перебуває у нетверезому стані. Після освідчення на алкотестері «Драгер» поліцейські визначили ступінь сп’яніння керманича, який склав 1, 68 проміле. Відносно водія складені відповідні матеріали про адміністративні правопорушення та направлені до судових інстанцій, які і вирішуватимуть його подальшу долю.

Правоохоронці звертаються до водіїв та нагадують, що у цьому році згідно із законом введено більш суворе покарання за керування авто в нетверезому стані

Так, за кермування у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, а також під впливом ліків, що знижують увагу та швидкість реакції, передбачений штраф у розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування на один рік.
Ще суворіше покарання чекатиме на водія, який повторно протягом року керуватиме транспортним засобом у стані сп’яніння. На такого водія очікує сплата штрафу у розмірі 20 400 гривень та позбавлення права керування на три роки.

Якщо ж водій і третього разу дозволить собі сісти за кермо у стані сп’яніння, - його очікуватиме покарання у вигляді штрафу на суму 40 800 гривень із позбавленням права керування на десять років.

Шановні водії! Поліція Кіровоградщини закликає вас відмовлятися від керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Бережіть власне життя та життя інших учасників дорожнього руху.

За матеріалами відділу безпеки дорожнього руху УПД ГУНП в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool