На Кіровоградщині школярі переймають досвід роботи від рятувальників (ФОТО)

Квітень 18, 2024 | Новини | Переглядів: 562 | Коментарі: 0

У Верблюзькому ліцеї Новгородківської громади на Кіровоградщині до питань безпеки ставляться відповідально.

Для школярів облаштували клас безпеки, де вони опановують ази безпекового вчення. Рятувальники частенько навідують ліцеїстів. А їхні зустрічі у класі безпеки завжди цікаві та сповнені захоплюючих історій.

Є у навчальному закладі й своя команда дружин юних рятувальників-пожежних. Юні рятувальники навіть мають форму як у справжніх бійців ДСНС, чим дуже пишаються. Для того, аби стати учасником команди ДЮРП, треба бути дуже добре обізнаним з основ безпеки життєдіяльності.

На Кіровоградщині школярі переймають досвід роботи від рятувальників (ФОТО)

На Кіровоградщині школярі переймають досвід роботи від рятувальників (ФОТО)

На Кіровоградщині школярі переймають досвід роботи від рятувальників (ФОТО)

Та самої лише доброї теоретичної підготовки недостатньо, тому юні рятувальники постійно тренуються, пізнають більше та навчають інших.

Популяризація питань безпеки, здорового та активного способу життя серед своїх однолітків - це одне із завдань руху. І з цим дюрпівці справляються на відмінно.

Разом з професійними рятувальниками вони активно проводять роз’яснювальну роботу з населенням. Розповідаючи про правила безпеки у побуті чи у природному середовищі, діти залишають на згадку своїм співрозмовникам застережні листівки. Знають вони багато й про вибухонебезпеку, а відтак, готові ділитися своїми знаннями з усіма. У спілкуванні з односельцями підлітки переконують їх у необхідності неухильно дотримуватися алгоритму дій при знаходженні боєприпасів та їх не менш небезпечних уламків.
Спільно з інспекторським складом місцевого підрозділу ДСНС юні знавці рятувальної справи перевірили, як дотримуються вимог пожежної безпеки на підприємствах громади. Завітали навіть до місцевої церкви, де перед найбільшим християнським святом не зайвим було нагадати правила пожежної безпеки.

Від методів запобігання та профілактики пожеж рушили до практичних відпрацювань навичок з їх ліквідації. В цьому допомагали вогнеборці місцевої пожежної команди с. Верблюжка. За їхньої підтримки підліткам вдалося опанувати нове вміння та подати воду з пожежного ствола.

Результатом такої співпраці були задоволені усі. А спостерігаючи за юними ентузіастами, рятувальники раділи, що гарна нова зміна підростає на Кіровоградщині.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool