На Кіровоградщині рятувальники провели рейд на березі ставка

Серпень 19, 2016 | Новини | Переглядів: 848 | Коментарі: 0

Вже зовсім скоро завершиться сезон канікул та відпусток, тому усі, хто ще не встиг насолодитися літнім відпочинком вирушають до річок та ставків – засмагати, купатися та отримувати позитивні враження.

Аби не зіпсувати спогади про літо, потрібно пам’ятати про елементарні правила безпеки на воді. Рятувальники Кіровоградщини постійно нагадують про це дітям та дорослим під час роз’яснювальної роботи. 18 серпня працівники обласного Управління ДСНС поспілкувалися з відпочивальниками на березі ставка поблизу дачного кооперативу «Ятрань», що у Кіровоградському районі.

Зважаючи на те, що погода сприяє, охочих до активного відпочинку було вдосталь. І всі активно долучалися до бесіди. Рятувальники, у свою чергу, зазначили, що замало просто знати правила, їх потрібно ще й дотримуватись, не сподіваючись на «щасливий випадок». Інакше за стрибки з мосту чи дамби та пірнання на значну глибину можна заплатити власним життям. І такі випадки неодноразово траплялися впродовж купального сезону. Люди, які заходять до води у нетверезому стані, теж автоматично потрапляють до групи ризику, оскільки не відчувають інстинкту самозбереження. Звідси і збільшення сумної статистики загибелі на воді. Вирушаючи на відпочинок до річки, необхідно не забувати про достатню кількість питної води та головний убір, а людям похилого віку та дітям краще взагалі відмовитися від перебування на сонці з 11-ї до 16-ї години, інакше можна зазнати теплового удару. Нагадали рятувальники і про безпеку дітей – навіть у рятувальному жилеті дитину не варто лишати саму біля води та не дозволяти ризикованих ігор.

Надаючи мешканцям обласного центру листівки, рятувальники настійно порадили дотримуватися наведених порад та цінувати власне життя та здоров’я, як зараз, так і в наступному купальному сезоні.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool