На Кіровоградщині рятувальники допомагають долати наслідки пережитого обстрілу (ФОТО)

Травень 09, 2024 | Новини | Переглядів: 1294 | Коментарі: 0

Вчорашній день для жителів одного з населених пунктів Олександрійського району став найбільш стресовим за останній час.

Внаслідок ворожого обстрілу руйнувань зазнали житлові будинки та гаражі. Втім, є і такі ушкодження, що не одразу можна помітити, адже це травми, що приховані глибоко у душі. Хтось здатен на їх вираження, а комусь це зовсім не властиво. Проте нервова система людини так само потребує невідкладної фахової допомоги, як і тіло у разі травм та ушкоджень.

Вчорашній ранок для жителів одного з населених пунктів Олександрійського району став найбільш стресовим за останній час.

Вчорашній ранок для жителів одного з населених пунктів Олександрійського району став найбільш стресовим за останній час.

Вчорашній ранок для жителів одного з населених пунктів Олександрійського району став найбільш стресовим за останній час.

Для надання першої психологічної допомоги постраждалим до місця події прибули психологи ДСНС Кіровоградщини. Разом з колегами з Нацполіції психологині обходили подвір’я постраждалого населеного пункту та спілкувалися з мешканцями. Допомогу пропонували ненав’язливо, адже справа ця дуже делікатна та потребує терпіння й подекуди особливого підходу.

Головне — це визначити справжню потребу людини та допомогти їй впоратися з проблемою, яка наразі турбує її найбільше. Під час надання екстреної психологічної допомоги фахівцям довелося працювати з такими станами як паніка, плач, розпач, істерика та агресія.
Дехто легко йшов на контакт та відверто ділився спогадами про пережите, а хтось відмовлявся від стороннього втручання. Вислухати, проявити терпіння та допомогти опанувати себе, коли емоції переповнюють, - саме це найперше потрібно людині, що опинилася в екстремальних обставинах.

Загалом психологічною допомогою було охоплено 13 осіб, серед яких жінки й чоловіки, літні люди та молоді, а ще — троє дітей.

Тим часом рятувальники місцевого підрозділу не гаяли часу та допомагали населенню долати наслідки руйнувань. Закріплювали пошкоджені будівельні конструкції, прибирали уламки, латали за допомогою підручного матеріалу та OSB-плит посічені дахи та стіни будинків. Доклали зусиль і до розвантаження гуманітарної допомоги, що прибула до постраждалого населеного пункту.
Рятувальники завжди там, де потрібна допомога, та готові роботи усе від них залежне, аби люди не залишилися сам на сам з бідою.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool