На Кіровоградщині провели профілактичне відпрацювання селищ

Листопад 21, 2019 | Новини | Переглядів: 853 | Коментарі: 0

З початку року на Кіровоградщині виникло понад 2 тис. пожеж, загинуло 38 людей, ще 24 отримали травми. 

Основними причинами займань у житловому секторі, травмувань і загибелі є необережність громадян у поводженні з вогнем, порушення правил влаштування та експлуатації приладів і систем опалення, несправність електромережі.

З огляду на це, рятувальники приділяють значну увагу проведенню серед населення відповідної роз’яснювально-профілактичної роботи.

21 листопада співробітники районних підрозділів Управління ДСНС України у Кіровоградській області провели пожежно-профілактичне відпрацювання на території селищ міського типу Компаніївка та Новгородка.

Під час спілкування з громадянами фахівці ДСНС назвали основні причини пожеж у помешканні: тріщини у печах і димарях, відсутність металевого листа на дерев'яній підлозі перед топковим отвором, розташування впритул до опалювальних приладів дров, меблів, одягу та інших речей, несправна й застаріла електромережа, використання саморобних або несправних електричних приладів, порушення правил експлуатації побутової техніки тощо. Такі пожежонебезпечні недоліки ставлять під загрозу життя власників осель та життя їхніх рідних. Рятувальники попередили людей про можливі трагічні наслідки такого господарювання та нагадали основні вимоги заходів безпеки у побуті, вручили листівки із застереженнями та правилами безпеки.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool